Етична розмова зі студентами-медиками

Етична розмова зі студентами-медиками

05 грудня 2015

У рамках Всеукраїнського тижня права в УМСА відбувся показ одного з фестивальних фільмів XII Мандрівного Docudays UA, що саме завітав на Полтавщину. Глядачами фільму «Я» режисера Йони Гонера (Нідерланди) виступили студенти медичного факультету №1.


Обраний з-поміж багатьох інших документальних стрічок України та світу, запропонованих фестивалем Docudays UA для Полтави та області, фільм «Я» для студентів-медиків – невипадковий, адже тематично стосується зокрема й медицини. У представленому фільмі йшлося про чоловіка, який страждає від змін особистості, спричинених пухлинним ураженням мозку. Його дружина мусить навчитися жити зі своїм «зміненим» чоловіком. Фільм, що знімався до, під час і після операції на мозку чоловіка, показує, наскільки крихка наша особистість і як тісно вона пов’язана з діяльністю мозку.

 

 

Після перегляду фільму модератор показу Андрій Кінаш провів коротке тематичне обговорення, спонукаючи студентську аудиторію аналізувати порушену в ньому проблему та шукати оптимальні шляхи її вирішення.

Фільми Docudays UA сприяють популяризації документального кіно, підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні задля побудови демократичного суспільства.

 

Переглянувши стрічку, вкотре розумієш, що документальний фільм – це потужний акт боротьби за моральні, а отже, й за демократичні цінності. Це те кіно, яке творить саме життя, адже показані історії людей, котрі можна споглядати навколо себе. Варто лише озирнутися й не бути байдужим.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024