Івано-Франківська патрульна поліція в кіно

Івано-Франківська патрульна поліція в кіно

12 грудня 2016

10 грудня в Івано-Франківську в Департаменті патрульної поліції відбувся захід в рамках серії спеціальних заходів «Спалахи громадянської активності», що організовуються Молодіжною організацією «СТАН» в рамках ХІІІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно Docudays UA, де активісти і представники патрульної поліції спілкувалися щодо захисту прав людини в Україні та дивилися  документальну стрічку «Парк збоченців» Фріди Баркфорс і Лассе Баркфорс.

 

 

Це фільм про людей, яких ніхто не хоче мати за сусідів. Florida Justice Transitions – це трейлерний парк, заснований матір’ю засудженого за сексуальний злочин; там знайшли домівку 120 людей, які прагнуть повернутися в суспільство після скоєння сексуального насильства. Їхні злочини варіюються від дрібних до немислимих – кожен та кожна з цих людей бореться з власними демонами. Головне питання, що ставить нам фільм: Як ми можемо розв’язати соціальну проблему, якщо навіть її обговорення невимовно лякає?

 

Після перегляду відбулася дискусія про те, як суспільство та патрульна поліція разом можуть ефективно відстоювати права людей. 

 

«Співпраця громадських активістів та нової патрульної поліції є найважливішим кроком до захисту Прав людини в Україні. Активні громадяни, що вступили до лав правоохоронців на хвилі ЄвроМайдану, є тими агентами змін, які готові відстоювати європейські цінності та верховенство права. Їм наразі зовсім не просто. Можновладці та старі лідери думок намагаються чинити тиск на людей нової формації, суспільство не готове до трансформацій, а невідомі ведуть інформаційні атаки на нову поліцію через нові медіа. Але я впевнений, що наша нова поліція - це безпека для всіх без виключення мешканців міста. Незважаючи на їх стать, національність, колір шкіри та релігійні переконання», - говорить голова правління Молодіжної організації СТАН Ярослав Мінкін.

 

 

Своїми враженнями ділиться Таміла Кульпа, лейтенант поліції, координаторка проекту «Шкільний офіцер поліції»: «У фільмі «Парк збоченців» показана ситуація, яку ми не хочемо переносити у життя чи порівнювати з певними життєвими ситуаціями, але нам треба говорити про те, про що заведено мовчати. Дуже добре, що Docudays UA 2016 оголює проблеми частини людей, яких ми намагаємося або не хочемо помічати. Патрульна поліція не ділить суспільство на групи, ми працюємо з різними категоріями населення, тому фільм вкотре нагадав нам, що захист прав людини - це наш обов'язок, який ми сумлінно виконуємо».

 

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023