Стрічки з Docudays UA показали у в'язницях Маріуполя

Стрічки з Docudays UA показали у в'язницях Маріуполя

25 листопада 2016

Пенітенціарні установи Маріуполя, а саме Маріупольське СІЗО, МВЦ-138, ПВК-107, через рік знову зустрічали найкращі документальні фільми про права людини з програми Мандрівного фестивалю.

 

Тут показали три стрічки: «10 секунд» Юлії Гонтарук, «Все йде за планом» Миколи Дондюка та «Євромайдан SOS» із циклу «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лесинка.

 

Після показів організатори з «Приазовської правозахисної групи» та «Клубу «Майбутнє» традиційно провели обговорення з глядачами порушених у фільмі тем. Особливий інтерес викликала стрічка «Десять секунд» режисерки Юлії Гонтарук. Адже історія, описана у фільмі, так чи інакше торкнулася всіх маріупольців. В основі фільму – події після 24 січня 2015 року (обстрілу житлового кварталу «Східний» у Маріуполі). Фільм про те, як швидко може змінитися життя, і про те, як навіть після непоправного є речі, які лишаються незмінними.

 

Цьогоріч фестиваль пропонує насичену програму стрічок, які порушують питання, спільні як для України, так і всього світу. Загалом, це понад сорок найкращих українських та іноземних документальних фільмів – серед них потужні історії про активізм, реабілітацію після війни, а також несприйняття іншості.

 

Центральна ж тема цьогорічного фестивалю – «Крізь ілюзії». Адже сьогодні країни й народи прощаються з багатьма своїми ілюзіями. Руйнується ілюзія про стабільність того світовлаштування, про яке разом домовилися сильні демократичні країни. Розвіялася ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації. У Маріуполі фестиваль триватиме до 7-го грудня.

 

Розклад показів можна побачити в календарі на сайті фестивалю.

 

На фото: кадр з фільму «Євромайдан SOS»

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023