Дискусії, виставки та краща документалістика на Рівненщині

Дискусії, виставки та краща документалістика на Рівненщині

22 листопада 2016

13-й Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочав свою подорож Рівненщиною. З 22 листопада й до 16 грудня фестиваль відвідає більше ніж десять міст.

 

Покази відбуватимуться в навчальних закладах (школах, ліцеях, коледжах, університетах), бібліотеках, пенітенціарних установах. Окрім перегляду фільмів, цьогоріч у рамках фестивалю планують провести конкурс малюнків на тему прав людини серед дітей середнього й старшого шкільного віку. Також у рамках цьогорічного фестивалю буде проведений практичний тренінг «Використання судових та позасудових механізмів захисту прав людини в адвокаційних кампаніях». Його мета – навчити активних громадян на практиці використовувати різні інструменти для захисту прав людини та громадських інтересів.

 

Стартували відкриті покази кінострічками із циклу «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лисенка: «Крим SOS» і «Євромайдан SOS». Відкриті покази інших фільмів у рамках фестивалю заплановані на 5-8 грудня. Про точні місце та час можна побачити в календарі на сайті фестивалю.

 

Регіональним організатором фестивалю, який уже вчетверте проводитиметься на Рівненщині, є РОГО «Комітет виборців України». Партнери – Головне територіальне управління юстиції в Рівненській області, управління Державної пенітенціарної служби в Рівненській області, регіональний координатор із зв’язків з громадськістю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека.

 

На фото - кадр з фільму «Євромайдан SOS»

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023