Фестиваль на Сумщині почався з «Десяти секунд»

Фестиваль на Сумщині почався з «Десяти секунд»

04 листопада 2016

1 листопада на Сумщині стартував Мандрівний фестиваль Docudays UA. Наступні два місяці тут показуватимуть кращі неігрові фільми, відзначені міжнародними форумами документального кіно.

 

Перший показ відбувся в Охтирці на Сумщині. Тут, у Центральній міській бібліотеці, показали українську стрічку «Десять секунд» режисерки Юлії Гонтарук. В основі фільму – події після 24 січня 2015 року (обстрілу житлового кварталу «Східний» в Маріуполі). Історія про те, як швидко може змінитися життя, й про те, як навіть після непоправного є речі, які лишаються незмінними.

 

Цьогоріч фестиваль пропонує насичену програму стрічок, які порушують питання спільні як для України, так і всього світу. Загалом це більше сорока найкращих документальних фільмів України та світу - серед них і потужні історії про активізм, реабілітацію після війни, а також несприйняття іншості та бунтівний підхід до освіти.

 

«Цього року ми хочемо зробити більший акцент на молодіжній аудиторії – спонукати їх до аналізу та рефлексій. Адже документальне кіно допомагає нам через образи, сюжети й героїв, які показані в стрічках, розуміти ті проблеми, що маємо сьогодні в царині прав людини. Окрім того, Мандрівний фетиваль на Сумщині поєднує не лише кіно у своїй програмі, а й правоосвітні заходи для найрізноманітніших аудиторій», – розповідає Юлія Тарасенко, координаторка Мандрівного фестивалю документального кіно Docudays UA у програмі «Пряма мова».

 

Покази на Сумщині відбуватимуться в будинках культури, молодіжних клубах, бібліотеках, школах, гімназіях. Вхід на всі заходи в рамках фестивалю – вільний. Розклад показів доступний у календарі на основному сайті фестивалю.

 

Детальніше про програму заходів на Сумщині дивіться в ефірі програми UA: СУМИ:

 

 

На фото - кадр з фільму «Десять секунд» Юлії Гонтарук

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023