На Закарпатті Мандрівний стартував правоосвітніми тренінгами

На Закарпатті Мандрівний стартував правоосвітніми тренінгами

14 листопада 2016

Десятого листопада на Закарпатті ХІІІ Мандрівний Docudays UA розпочався з навчальних семінарів.

 

Протягом двох днів в Ужгороді відбувалися тренінги для вчителів, де говорили про мультимедійні засоби та інтерактивні методики навчання правам людини. Під час тренінгу вчителі ознайомилися із сучасною концепцією прав людини, практикувалися в медійній грамотності та розглянули, як документальне кіно можна використовувати в навчанні правам людини. У кінці семінару вчителі, як завжди, ділилися своїми враженнями й були приємно здивовані тими можливостями, які кіно дає для інтерактивного навчання школярів правам людини.

 

 

Також тренер заходів Олександр Войтенко провів зустріч і для учнівського самоврядування міста Ужгорода. Говорили на тему: «Права людини та права дитини: що ми можемо «по праву». Метою тренінгу було пояснити учням сучасну концепцію прав людини, права дитини, а також можливості учнівського самоврядування.

 

 

Перший відкритий показ для глядачів Закарпаття відбудеться 15 листопада в ректораті Ужгородського національного університету. Тут Мандрівний фестиваль розпочнеться стрічкою «Десять секунд» режисерки Юлій Гонтарук.

 

В основі фільму – події після 24 січня 2015 року (обстрілу житлового кварталу «Східний» у Маріуполі). Це історія про те, як швидко може змінитися життя, і про те, як навіть після непоправного є речі, які лишаються незмінними.

 

Цьогоріч фестиваль пропонує насичену програму стрічок, які порушують питання, спільні як для України, так і всього світу. Серед них і потужні історії про активізм, реабілітацію після війни, а також несприйняття іншості та бунтівний підхід до освіти.

 

Традиційно вхід на всі покази – вільний. Детальний розклад програми на Закарпатті можна подивитися в календарі на сайті фестивалю.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023