Мандрівний Docudays UA у Кривому Розі

Мандрівний Docudays UA у Кривому Розі

07 грудня 2017

XIV Мандрівний фестиваль Docudays UA, що триватиме до кінця грудня, завітав і до Кривого Рогу.

 

Оскільки цьогорічний фестиваль присвячений проблемі зміни клімату й захисту довкілля, у межах фестивалю оголошено локальний конкурс «#Екопогляд». Він покликаний привернути увагу активних громадян і громадянок не лише до загальної проблеми зміни клімату, а й до конкретних негативних впливів людської діяльності на довкілля Криворіжжя.

 

Не могли оминути організатор(к)и фестивалю в Кривому Розі й надзвичайно болісної для української історії теми Голодомору 1932–33 років. Саме їй присвячена виставка «Страчені голодом. Невідомий геноцид українців», що проходитиме в КГЦ ШELTER+ з 2 по 9 грудня. На експозиції презентовано роботи, надані Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору». Це освітні плакати, офіційні документи та спогади свідків тих подій.

 

Спеціальна гостя відкриття експозиції – Наталя Романець, докториня історичних наук, професорка Криворізького педагогічного університету. Вона досліджує радянський державний терор 1920–1930-х років та репресії проти національних меншин Дніпропетровщини. Авторка й співавторка 6 монографій, Національної книги пам’яті жертв Голодомору.

 

 

 

 

 

У кінотеатрі «Олімп» та в КГЦ ШЕLTER+ усі охочі зможуть поринути у світ документального кіно, переглянувши стрічки, де через долі окремих людей висвітлена проблематика прав людини в широкому контексті: «Боротьба Джамали», «Dixie Land», «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова».

 

9 грудня пройде кінопоказ чотирьох короткометражних фільмів про проблему вибору в житті людини та відповідальність за нього, яка стоїть перед кожним незалежно від віку, статусу, про визначення головного в житті: «В іншому світі», «Історія зимового саду», «До скорого», «Альфредо».

 

21 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Всеукраїнський показ фільму «У сітях»: як захистити дітей від сексуального насильства в інтернеті
Новини
17 жовтня 2024
Стрічка «Київські файли» на 21 Мандрівному Docudays UA у Борисполі
Новини
17 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA стартує на Тернопіллі: дайджест подій
Новини
10 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA: 10 років триденної війни, яка триває три сторіччя
Новини
27 вересня 2024
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024