Docudays UA вирушає у мандрівку Львівщиною

Docudays UA вирушає у мандрівку Львівщиною

12 жовтня 2017

Від 12 жовтня до 10 листопада Львівщина прийматиме XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області.

 

Львівська програма містить 24 фільми з різних країн світу, серед яких – 6 українського виробництва. Фестиваль відбуватиметься на 11-х відкритих майданчиках, з них – 6 у Львові, а 5 – в області.

 

Основні локації у Львові – Львівський палац мистецтв, Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького», Львівська обласна універсальна наукова бібліотека, Центр Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету, додаткові – Перша львівська медіатека, Львівський обласний молодіжний центр та кафе «Вірменка». Передбачені також спеціалізовані покази для школярів, студентів, освітян, поліцейських, бібліотекарів.

 

В області покази відбудуться в 10-ти населених пунктах – Бродах, Буську, Дрогобичі, Жовкві, Сокалі, Соснівці, Трускавці, Червонограді, у с. Запитові Кам’янка-Бузького району, с. Переспі Сокальського району.

 

Головна тема цьогорічного фестивалю – «Чотири градуси» – присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують, що до кінця сторіччя саме на стільки підніметься середня температура на Землі та спровокує природні катаклізми на планеті. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних позицій.

 

Співзвучну темі фестивалю фотовиставку «Пізнаючи, не нашкодь» – про негативний вплив туризму на Говерлу та загалом діяльності людини на Українські Карпати – розгорнуть у музеї «Тюрма на Лонцького» молоді науковці з географічного факультету ЛНУ ім. І.Франка. Музей стане місцем спілкування з істориками й етнологами, а також експертних дискусій та теми зоо- та природозахисту.

 

Тематичні блоки фестивалю сформовані відповідно до цільової аудиторії партнерів фестивалю та обраних локацій:

- DOCU/PUBLIC – різні відкриті локації для змішаної аудиторії в місті Львові та області.

- DOCU/YOUNG – спеціалізовані покази для школярів та студентів, згідно із запрошеннями та акредитацією на базі навчальних закладів, бібліотек, відкритих креативних просторів у місті Львові та області.

- DOCU/POLICE – спеціалізовані покази для патрульних поліцейських міста Львова відповідно до запрошень та акредитації на базі Львівського палацу мистецтв.

 

У Львові також відбудуться два правопросвітницькі заходи для освітян – «Ґендерна політика в школі та «Права дитини в школі», мета яких – посилити правову обізнаність та спроможність учителів, адміністраторів та інших представників шкіл.

 

Фільми демонструватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. Вхід на всі заходи фестивалю вільний!

 

У середу, 11 жовтня, відбувся прес-брифінг Мандрівного фестивалю на Львівщині.

 

- Ніна Хома – регіональна координаторка XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, директорка ГО «Патронус».

- Вікторія Садова – представниця ГО Центр правових та політичних досліджень «СІМ» – регіонального співорганізатора XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

- Амет Бекіров – громадський діяч, голова правління ГО «Арекет», розвиває в Дрогобичі культурну дипломатію.

- Андрій Мочурад – керівник ГО «Граніт».

 

Чільне фото: кадр з фільму «Природа мого серця» (реж. Яаако Рууска).

 

Прес-брифінг Мандрівного фестивалю на Львівщині

 

Прес-брифінг Мандрівного фестивалю на Львівщині

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023