Дорослі

Рік
2017
Країна
Чилі
Тривалість
82’
Режисер(-ка)
Майте Альберді

Аніта, Ріта, Рікардо та Андрес уже 40 років ходять у школу для дітей із синдромом Дауна. Після стількох років їм починає набридати це безпечне, добре знайоме середовище. Їм уже більше 45 років, і в декого з них виникає відчуття, що робота у шкільній пекарні більше не є для них викликом. Крім того, вони прагнуть свободи на більш особистому рівні. Аніта й Андрес закохані одне в одного, але досі живуть із батьками. Вони мріють про тихе місце, де вони могли б побути вдвох на самоті, і хочуть одружитися і мати сім’ю. На жаль, суспільство, у якому вони живуть, не має засобів, щоб задовольнити їхнє бажання більшої незалежності. Попри те, що їх навчають, як стати «відповідальними дорослими», усі четверо залишаються залежними від інших, які приймають за них рішення. Це велике розчарування для них.

Виробництво
Micromundo Producciones, Mandra Films, Volya Films
Дистрибуція
CAT&Docs, catndocs.com
Нагороди
2016 – МФДК в Амстердамі; нагорода Zeno Mountain на кінофестивалі в Маямі; особлива нагорода журі на кінофестивалі в Ґрамаду
Режисер(-ка)
Майте Альберді

Майте Альберді – чилійська режисерка і продюсерка. Вона вивчала кіно та естетику в Чилійському католицькому університеті. У неї склався дуже особливий режисерський стиль, завдяки якому їй вдається створювати інтимні портрети персонажів, із котрими вона працює, за допомогою повсякденних історій, показаних крупним планом у мікросвіті. У 2011 році на МФДК в Амстердамі відбулася прем’єра її першого повнометражного фільму «Рятувальник». У своїй продюсерській компанії Micromundo вона зрежисувала фільм «Час чаю», прем’єрний показ якого відбувся на МФДК в Амстердамі у 2014 році.

Фільмографія

Вибране: Перукарі (2007), Рятувальник (2011), Час чаю (2014), Я не тутешня (2016), Дорослі (2016)