«Жива бібліотека» у Гадячі

«Жива бібліотека» у Гадячі

06 грудня 2018

У межах XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Dokudays UA на Полтавщині у Гадяцькому історико-краєзнавчому музеї була влаштована жива бібліотека «Рівні рівності».

 

«Жива бібліотека» — це не звичайна книгозбірня із запиленими на поличках книжками. Тут можна почитати «живі книги» — поспілкуватися з людьми.

 

 

«Кожна жива книга — це запрошення до діалогу, можливість позбавитися упереджень та стереотипів стосовно інших людей», – звернулася до відвідувачів(ок) модераторка заходів Docudays UA у місті Гадяч Ірина Орлова.

 

Активними читач(к)ами були учениці й ученики Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки та студент(к)и Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І. П Котляревського. Молодь подовгу не «відпускала» героїв і героїнь «Живої бібліотеки».

 

 

Зокрема, читали такі книги: «Архітектор душі» (Катерина Кулик, учителька), «Надія в нездоров’ї» (Нуруєва Анна, лікарка), «Біла ворона. Як воно?» (Галина Рудченко, учителька), «Коли обставини сильніші» (Таша Панкова, жителька міста, яка має статус внутрішньо переміщеної особи), «Телефонуй на 102» (Дмитро Марченко, дільничний офіцер поліції). «Читаючи», спілкуючись, намагалися зламати стереотипи стосовно певних груп гадяцької громади. Адже спілкування – це містки для порозуміння, містки дружби, містки комфортного співіснування членів громади.

 

Текст: Наталія Трикаш

Фото: Ірина Орлова

21 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Всеукраїнський показ фільму «У сітях»: як захистити дітей від сексуального насильства в інтернеті
Новини
17 жовтня 2024
Стрічка «Київські файли» на 21 Мандрівному Docudays UA у Борисполі
Новини
17 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA стартує на Тернопіллі: дайджест подій
Новини
10 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA: 10 років триденної війни, яка триває три сторіччя
Новини
27 вересня 2024
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024