Семінар «Сучасна бібліотека – новий вимір» і показ стрічки «Ex Libris: Нью-Йоркська публічна бібліотека» у Луцьку

Семінар «Сучасна бібліотека – новий вимір» і показ стрічки «Ex Libris: Нью-Йоркська публічна бібліотека» у Луцьку

21 грудня 2018

Наприкінці листопада на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся семінар для шкільних бібліотекарів(ок) області (слухачок курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти) «Сучасна бібліотека – новий вимір». До того ж, під час Мандрівного фестивалю у Волинській області учасниці заходу переглянули й обговорили фільм Фредеріка Вайсмана «Ex Libris: Нью-Йоркська публічна бібліотека».

 

«Ми розділили цей фільм на два дні, бо жваве обговорення тривало навіть під час перегляду. Було про що подумати. Попри те, що в ньому йдеться про американську бібліотеку і що українські реалії суттєво відрізняються, зокрема, коли говорити про шкільні бібліотеки, проте наші колеги дуже задоволені. Ми ще й кілька днів після заходу згадували побачене. І навіть якщо хтось і не має можливості застосувати подібні методики й інструменти, фільм спонукає шукати свої шляхи розвитку», – зазначила головна бібліотекарка відділу культури та мистецтв Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Любов Фрадинська.

 

 

Після перегляду фільму директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва, менеджерка культури, реформаторка бібліотечного простору Тетяна Пилипець поділилася успішним досвідом розвитку бібліотек, поспілкувалася щодо професійного вигорання та медійності бібліотекарів. «Як бути щасливими шкільними бібліотекарями й не зійти з розуму від щастя? Коли ви у своїй роботі ставите мету, вона мусить полягати не в тому, щоб видати підручники, а потім їх прийняти. Ви зараз пишете плани на наступний рік – придумайте фішку, якою ви будете жити. Найбільше, що повинні пам’ятати, ви – інформаційна опора цієї країни», – наголосила Тетяна Пилипець.

 

Аби бібліотекам було краще зорієнтуватися, із чого починати зміни й де шукати цільову аудиторію, експертка зобразила кола партнерств, на яких (на прикладі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва) позначила ті організації, які розташовані на різній відстані і які можна долучати до реалізації цікавих проектів та ідей.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023