На Мандрівному Docudays UA навчать, як захищатись від онлайн-шахрайства

На Мандрівному Docudays UA навчать, як захищатись від онлайн-шахрайства

08 листопада 2019

У межах Мандрівного фестивалю з нагоди показу фільму «Сакава» Бена Асамоа тривають воркшопи з цифрової безпеки в містах України. Фільм «Сакава» знімає маски з людей, які відправляють вам листи про виграш у лотерею, а також з тих, хто ховається за профілями жінок на сайтах знайомств. Стрічка знайомить нас з буденним життям спільнот у Гані, які живуть на гроші, отримані від онлайн-шахрайства. Щоб досягнути мети, аферист(к)и ладні на все, навіть вдаються до чорної магії й шаманства вуду.

 

У сучасному глобалізованому світі інформаційна безпека стає актуальною для будь-якої країни та користувача/-ки інтернету. Це стало поштовхом для Docudays UA не лише показати фільм «Сакава» в межах Мандрівного фестивалю, а й організувати спеціалізовані воркшопи з інформаційної безпеки в Ужгороді, Кременчуціта  Львові.

 

Під час практикумів з цифрової безпеки експерт(к)и розкажуть про загрози, на які люди наражаються в інтернеті. Наприклад, останнім часом збільшились фішингові атаки на користувачів мережі. Це спроби отримати особисту інформацію оманливим шляхом, надсилаючи електронний лист, схожий на лист з банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку абощо. Глядачі та глядачки дізнаються: як захистити свої персональні дані, як створити безпечний пароль та як відрізнити фішинговий лист від справжнього. Спеціалісти розтлумачать механізми, за допомогою яких уряд та бізнес збирають особисту інформацію про населення. Які загрози й ризики криються в цих методах та як від них вберегтись користувачу мережі.

 

Павло Бєлоусов  16 листопада очолить  воркшоп з цифрової безпеки в Ужгороді, зосередившись на фішингових атаках. Павло – експерт та тренер з цифрової безпеки у Digital Security School (DSS380). Веде авторський блог на сайті «НВ» про цифрову безпеку та співавтор онлайн-курсу «Цифрова безпека та комунікація в онлайні».

 

Вже 17 листопада відбудеться воркшоп «Безпека в інтернеті. Паролі» у  Кременчуці. Спікер Андрій Маштаков – експерт і тренер проєкту DSS380, який вже понад 25 років стежить за тенденціями інтернет-безпеки. Він упевнений, що інформація про цифрову безпеку повинна бути доступна всім користувачам незалежно від сфери діяльності. Під час тренінгу учасники та учасниці дізнаються про найпоширеніші способи зламу паролів та методи захисту від цього. Вирішать дилему: пам’ятати всі унікальні паролі для кожного сервісу або згенерувати один, але надійний.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023