На старті Мандрівного Docudays UA-2019

На старті Мандрівного Docudays UA-2019

23 серпня 2019

Добігає кінця останній місяць літа, але сумувати не варто: осінь підготувала багато цікавого для поціновувачів/-ок документального кіно: уже з жовтня Docudays UA вирушить у подорож містами України.

 

Традиційно в серпні регіональні координатор(к)и Docudays UА зібралися на стратегічному семінарі з підготовки Мандрівного фестивалю. Відкрили семінар Світлана Смаль, виконавча директорка громадської організації «Докудейз», і Василь Романюк, координатор проектів співробітництва Посольства Швеції в Україні та, за власним зізнанням, давній шанувальник фестивалю.

 

 

Спільна сесія була присвячена обговоренню та аналізу Мандрівного фестивалю у 2018 році, що нового в організації та програмах варто очікувати цього року, а також як закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» впливає на покази в регіонах. 


 

 

Окрім цього, на координаторів/-ок чекали чотири насичені воркшопи. Як краще донести до аудиторії свої меседжі, думки та позиції; як відрізнити хороший текст від поганого; які є формати журналістських статей та багато інших питань, пов’язаних з написанням публіцистичних текстів, розглядала у своєму тренінгу Дарія Бадьйор, кінокритикиня та редакторка відділу «Культура» онлайн-видання «Лівий берег».

 

 


 

Тренінг Ніки Попової, смм-менеджерки Docudays UA, було присвячено особливостям комунікації в мережі та як соціальні медіа можна ефективно та яскраво використовувати для промоції подій Мандрівного. А Ігор Кофман, координатор проектів Docudays UA, поділився неочевидними технічними «лайфхаками» – як будь-яке приміщення перетворити на комфортну й безпечну кінозалу.

 

 

 

Окремим важливим спрямуванням цьогорічного семінару було також обговорення «Кампанії проти Кібербулінгу». Ксенія Шиманська, директорка правозахисного департаменту Docudays UA, Ірина Сидоренко, менеджерка з комунікацій правозахисного департаменту Docudays UA, Вікторія Петрук, юристка громадської приймальні УГСПЛ, говорили про те, що це за явище – кібербулінг, його види й можливі моделі для зменшення кількості проявів кібербулінгу в суспільстві. Також ішлося, зокрема, про юридичний супровід у випадках кібербулінгу та про захист персональних даних.

Більше фото за посиланням.

 

Детальний розклад заходів Мандрівного фестивалю незабаром з’явиться на сайті.

Семінар відбувся за підтримки Посольства Швеції в Україні.

 

Фото: Ніка Попова та Дарина Ніколенко

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023