У Запоріжжі міркували, що зробити, аби врятувати планету?

У Запоріжжі міркували, що зробити, аби врятувати планету?

20 жовтня 2019

Локація «Edison spase coworking» зібрала поціновувачів документального кіно в Запоріжжі. Організатор НГО «Культпрожетор», за партнерською підтримкою НГО «Укрпростір» у межах Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA запросили подивись стрічку «Навмисна смерть» Сью Вільямс

 

У своєму розслідуванні, що відбувається по всьому світі, режисерка викриває залаштунки індустрії електроніки та доводить, що навіть найменші гаджети мають смертельні наслідки для довкілля та здоров’я.

 

Як часто ви купуєте нові гаджети? Що ви можете зробити, щоб врятувати планету? Це питання, які починають і закінчують стрічку «Навмисна смерть».

 

«Застосування радіоактивних елементів під час оброблення деталей телефонів та іншої техніки, забруднення довкілля під час виробництва, наслідки після неорганізованої утилізації гаджетів  – негативний вплив на екологію на кожному етапі. Проте є люди, які про це замислюються, і вже зараз виробляють екологічно чисті ноутбуки – з деревини», – наголошує один з глядачів.

 

І під час опитування можна було почути про необхідність і готовність знизити споживацьку активність. Є й організований збір гаджетів, яким уже місце на смітнику. Але чи достатньо цього, щоб врятувати екологію?

 

«На сьогодні в Запоріжжі займаються лише утилізацією батарейок. І сподіваються, що знайдуться й ті, хто готовий розширити діяльність до гаджетів. Потрібно підвищувати свідомість людей, зменшувати залежність від реклами й тяжіння до купування заради покупки, а не потреби. Бо це знову про нашу екологію», – розповіла Вікторія Верес, координаторка Мандрівного фестивалю.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023