За кордоном

Рік
2019
Країна
Бельгія, Франція
Тривалість
90’
Режисер(-ка)
Сон-А Юн

На Філіппінах жінок відряджають за кордон працювати домашніми робітницями та няньками. Їдучи бозна-куди, вони часто залишають удома власних дітей. В одному з численних філіппінських навчальних центрів для хатнього персоналу група учениць готується стикнутися з тугою за домом та ймовірними знущаннями, що чекають попереду. Під час вправ із рольовими іграми вони по черзі грають то працівниць, то роботодавців. Фільм «За кордоном» висвітлює питання сучасного рабства в нашому глобалізованому світі, вдаючись до прийомів ігрового кіно. Водночас на перший план виходять рішучість героїнь стрічки, їхнє сестринство та вміння витримати випробування, що на них чекають.

Виробництво
Iota Production, Les Films De L’Oeil Sauvage, Clin D’Oeil Films
Дистрибуція
Нагороди
2019 – Варшавський міжнародний кінофестиваль, найкращий повнометражний документальний фільм; Гемптонський міжнародний кінофестиваль, найкращий повнометражний документальний фільм
Режисер(-ка)
Сон-А Юн

Сон-А Юн – французька кінематографістка і художниця, яка народилася у Південній Кореї та живе у Брюсселі. Вона закінчила Національну вищу школу мистецтв Париж-Сержі у 2005 році, а також INSAS – школу кіно у Брюсселі – у 2008-му. З 2001 до 2011 року зрежисувала десять короткометражних робіт, які показували переважно на виставках.

 

Перейшовши до ігрового кіно, вона створила короткометражний фільм «І я збережу у своєму серці», який був обраний до програми Cinéfondation Каннського фестивалю, а потім побував на кількох інших міжнародних фестивалях. У 2012-му Юн поїхала шукати батька, який залишив її ще в дитинстві, – цій історії присвячений її повнометражний документальний дебют «Багато втрачених ланок». «За кордоном» – її другий повнометражний документальний фільм.

Фільмографія

По той бік (2005), І я збережу у своєму серці (2008), Піаністка (2011), Багато втрачених ланок (2012), За кордоном (2019)