18 Мандрівний Docudays UA стартував у Полтаві та області

18 Мандрівний Docudays UA стартував у Полтаві та області

29 вересня 2021

Розпочинаємо 18 Мандрівний Docudays UA на Полтавщині! Фестиваль відбудеться у комбінованому форматі (онлайн та офлайн) з 27 вересня до 15 жовтня.

 

Цього року офлайн-майданчиками для показів і обговорень фільмів стануть: Полтавська обласна наукова універсальна бібліотека ім. І. П. Котляревського, Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. О. Гончара,  Полтавська міська бібліотека-філіал №4, Полтавська міська бібліотека-філіал №2, Гадяцька районна бібліотека ім. Лесі Українки та Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стеллецького. Онлайн-складова фестивалю відбудеться на платформі DOCUSPACE.

 

«Тема фестивалю — «Повне одужання» — присвячена праву людини на здоров’я. Разом із глядач(к)ами та відвідувач(к)ами заходів Docudays UA будемо говорити про те, як пандемія змінила кожного/-ну з нас та суспільство загалом. Заглибимося в проблеми системи охорони здоров’я, які оголила коронакриза та будемо шукати шляхи до їх вирішення», — зазначає Наталія Кірячок, регіональна координаторка Docudays UA у Полтаві та області.

 

Насичена програма кінопоказів перевідкриватиме світ, допоможе заглибитися в непрості соціальні питання і надихатиме на зміни. «Мандрівний Docudays UA цього року пропонує переглянути документальне кіно з 18-ти країн світу. Ми побачимо, як у різних куточках світу люди відстоюють свої права, дізнаємося, з якими  проблемами та викликами вони зіштовхуються, — говорить Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної Служби України: — Оприявнення наших проблем на екрані спонукає до думок та дискусії про їх вирішення та дії!». 

 

Кожен кінопоказ супроводжуватиметься дискусією, що допоможе знайти відповіді на актуальні питання, а правозахисні дискусії та лекції з провідними експерт(к)ами допоможуть розібратися в питаннях ролі громадських активістів/-ок у житті громади та важливості критичного мислення. «Для мене фестиваль це можливість відчути себе частиною великого руху, де кожному дають можливість бути собою, — зауважує Анастасія Келим, модераторка кінопоказів Мандрівного Docudays UA у Полтаві, менеджерка Полтавської філії Суспільної Служби України: — Я впевнена, що Мандрівний Docudays UA потрібно відвідати кожному. Адже документальний фільм це неймовірна можливість зануритися в життя іншої людини, відчути, які ми різні, але все одно такі близькі».


Особливою подією фестивалю стане відкриття виставки «Ласкаво просимо, вхід заборонено» на Мандрівному Docudays UA. Це 3D-виставка фотографа Олександра Чекменьова, яка буде представлена онлайн двома серіями робіт, створеними у закритій психіатричній лікарні міста Овруч наприкінці дев’яностих: кольоровою (репортажною) та чорно-білою (постановочні портрети). Виставка поставить під питання межу між патологією та нормою, унаочнить, з одного боку, соціальне життя та взаємодії у психіатричній лікарні як соціальному інституті, а з другого — оприявнить примусовість та несвободу закритого закладу.

 

Розклад подій вже на сайті. Долучайтеся до «Повного одужання» на Полтавщині!

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023