RIGHTS NOW! Країна сама себе не змінить: історії громадських активістів/-ок

RIGHTS NOW! Країна сама себе не змінить: історії громадських активістів/-ок

17 листопада 2021

24 листопада о 19:00 долучайтеся до дискусії «RIGHTS NOW! Країна сама себе не змінить: історії громадських активістів/-ок», яка відбудеться дотично до показу фільму «Колумбійська родина» в межах програми Мандрівного Docudays UA в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

 

Під час громадянської війни в Колумбії головна героїня фільму «Колумбійська родина» правозахисниця Рубі відстоювала права найбідніших колумбійців та колумбійок. А коли ситуація в її країні стабілізувалася, перед Рубі постав вибір — продовжити боротися чи повернутися до спокійного життя. Це питання, перед яким опиняються громадські активісти/-ки з різних куточків світу. Учасники/-ці дискусії «RIGHTS NOW! Країна саме себе не змінить: історії громадських активістів/-ок» поділяться досвідом та розкажуть про те, як активізм перетворився у справу їх життя.

Дрогобичанин Іван Торський міг би спокійно займатися бізнесом: натомість, він розгорнув антикорупційну діяльність, заснував громадський рух «Битва за Дрогобич» і розповідає співмешканцям/-кам про те, як витрачаються кошти з міського бюджету. Херсонка Олена Старюк є юристкою проєкту «Шерифи для нових громад». Разом з колегами, активістка проводить тренінги для мешканців та мешканок Херсонської області, щоб допомогти їм вирішувати безпекові питання. Адвокатка, членкиня Правління Асоціації юридичних клінік України Марія Цип’ящук, попри величезну зайнятість, продовжує на волонтерських засадах координувати діяльність приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в Рівному. Правозахисниця безплатно консультує людей та допомагає розв'язувати юридичні питання.

Модеруватиме розмову Людмила Янкіна, правозахисниця, керівниця стратегічного напрямку із захисту правозахисників/-ць та активістів/-ок Центру прав людини ZMINA.

Переглянути дискусію можна буде за посиланням.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023