У Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара відбувся показ документальної стрічки «Колумбійська родина»

У Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара відбувся показ документальної стрічки «Колумбійська родина»

11 жовтня 2021

«У цій боротьбі загинуло багато людей. Я борюся і за них і сподіваюся, що мене не спіткає їхня доля. Не здаватися, не визнавати себе переможеною — це боротьба за нашу гідність», говорить одна з героїнь стрічки «Колумбійська родина»

 

Фільм «Колумбійська родина» розповідає історію Рубі, яка бореться за права найбідніших колумбійців, та її доньки Їри, яка живе у вигнанні на Кубі. Стрічка заглиблюється в непросту історію їхніх родинних стосунків. Але на Мандрівному Docudays UA у Полтаві та області на кінопоказі 7 жовтня стрічка стала ключем до обговорення не лише питання родинних стосунків.

 

 

«Правозахисники часто ставлять в небезпеку власну свободу та навіть життя. Цей фільм розкриває сутність діяльності правозахисників/-ць крізь історію героїні Рубі. Вона цілеспрямована та має сильний характер. Та навіть незважаючи на численні погрози, продовжує виконувати свою місію», такими думками поділився після перегляду Олег Кекало, волонтер ГО «Центр культури та розвитку "Горизонт"».

 

«Хоча існують міжнародні зобов’язання України у сфері прав людини, визначені Загальною декларацією прав людини, Міжнародним пактом про економічні, соціальні та культурні права, Конвенцією про захист прав людини й основоположних свобод та іншими міжнародними угодами, часто правозахисники/-ці зазнають тиску, а їхні права порушуються», —  на цьому під час обговорення зосередив увагу глядачів та глядачок Андрій Кінаш, представник ГО «МАРТ» та тренер Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Фото: Андрій Карпенко

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023