Мандрівний Docudays UA-2022 у Художньому музеї Моріцбург у Німеччині

Мандрівний Docudays UA-2022 у Художньому музеї Моріцбург у Німеччині

12 січня 2023

У 2022 році 19 Мандрівний Docudays UA тривав не тільки в українських містах, а також і за кордоном, зокрема у Німеччині. 13 грудня відбувся показ фільму «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького за підтримки Художнього музею Моріцбург у місті Галле (Заале).

 

Кіноподія відбувалась трьома мовами – українською, німецькою та англійською, а відвідувачі та відвідувачки були з Німеччини, України, Чехії та Польщі. Мовна строкатість та розмаїття залученої аудиторії до кінопоказу уможливила мультикультурний погляд на документальне кіно України.

 

Після перегляду відбулась дискусія про українську культуру та мистецтво, а також про збереження культурної спадщини. Глядачі та глядачки рефлексували на тему поетичного, візуального й шаманського забарвлення фільму Андрія Лисецького «Земля Івана».

 

Кадр з фільму «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького

 

Один із глядачів, шкільний вчитель, на імʼя Хаген, під час обговорення припустив, що кінострічку варто перекласти німецькою та робити покази у німецьких школах. На його думку, «цей фільм – візуальний вчитель, адже показує на прикладі України, що потрібно зберігати культурні коди кожної нації!»

 

Організатори події вдячні за сприяння та переклад під час дискусії Ярославі Школьній, а також Марії Катрич за організаційну та дизайнерську допомогу у створенні афіш.

 

Кінопоказ фільму «Земля Івана» Андрія Лисецького у Художньому музеї Моріцбург, Німеччина в межах 19 Мандірвного Docudays UA. Фото: Діана Михайленко

 

Кінопоказ відбувся у партнерстві між ГО «Культпрожектор» та Мандрівним Docudays UA за підтримки Художнього музею Моріцбург у місті Галле (Заале).

 

Авторка: Вікторія Верес, модераторка кіноподії, експертка з розвитку української культури та мистецтва, директорка ГО «Культпрожектор»

 

Чільне фото – Діана Михайленко.

21 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Всеукраїнський показ фільму «У сітях»: як захистити дітей від сексуального насильства в інтернеті
Новини
17 жовтня 2024
Стрічка «Київські файли» на 21 Мандрівному Docudays UA у Борисполі
Новини
17 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA стартує на Тернопіллі: дайджест подій
Новини
10 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA: 10 років триденної війни, яка триває три сторіччя
Новини
27 вересня 2024
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024