Мандрівний Docudays UA-2022 у Художньому музеї Моріцбург у Німеччині

Мандрівний Docudays UA-2022 у Художньому музеї Моріцбург у Німеччині

12 січня 2023

У 2022 році 19 Мандрівний Docudays UA тривав не тільки в українських містах, а також і за кордоном, зокрема у Німеччині. 13 грудня відбувся показ фільму «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького за підтримки Художнього музею Моріцбург у місті Галле (Заале).

 

Кіноподія відбувалась трьома мовами – українською, німецькою та англійською, а відвідувачі та відвідувачки були з Німеччини, України, Чехії та Польщі. Мовна строкатість та розмаїття залученої аудиторії до кінопоказу уможливила мультикультурний погляд на документальне кіно України.

 

Після перегляду відбулась дискусія про українську культуру та мистецтво, а також про збереження культурної спадщини. Глядачі та глядачки рефлексували на тему поетичного, візуального й шаманського забарвлення фільму Андрія Лисецького «Земля Івана».

 

Кадр з фільму «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького

 

Один із глядачів, шкільний вчитель, на імʼя Хаген, під час обговорення припустив, що кінострічку варто перекласти німецькою та робити покази у німецьких школах. На його думку, «цей фільм – візуальний вчитель, адже показує на прикладі України, що потрібно зберігати культурні коди кожної нації!»

 

Організатори події вдячні за сприяння та переклад під час дискусії Ярославі Школьній, а також Марії Катрич за організаційну та дизайнерську допомогу у створенні афіш.

 

Кінопоказ фільму «Земля Івана» Андрія Лисецького у Художньому музеї Моріцбург, Німеччина в межах 19 Мандірвного Docudays UA. Фото: Діана Михайленко

 

Кінопоказ відбувся у партнерстві між ГО «Культпрожектор» та Мандрівним Docudays UA за підтримки Художнього музею Моріцбург у місті Галле (Заале).

 

Авторка: Вікторія Верес, модераторка кіноподії, експертка з розвитку української культури та мистецтва, директорка ГО «Культпрожектор»

 

Чільне фото – Діана Михайленко.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023