20 Мандрівний завершився, що далі?

20 Мандрівний завершився, що далі?

15 лютого 2024
Долучитися до мережі DOCU/CLUB та дивитися документальне кіно про права людини протягом цілого року! Ми раді всім глядачам та глядачкам, активістам та активісткам, які, як і ми, прагнуть продовжувати створювати яскраві події та невпинно говорити про права людини у своїх громадах.

Мережа DOCU/CLUB сьогодні налічує понад 480 кіноклубів, які працюють як самостійні ініціативі групи при громадських, державних та комунальних установах по всій Україні. 


У колекції Мережі DOCU/CLUB ― понад 130 стрічок з медіатеки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, серед яких призери Sundance Film Festival, Sheffield Doc/Fest, Watch Docs та інших знакових фестивалів. Значна частина фільмів, яку ми дивилися разом на 20 Мандрівному Docudays UA, тепер буде доступна для кіноклубних переглядів.


Принагідно запрошуємо приєднатися до події кіноклубів у Києві, яка відбудеться вже 19 лютого! З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні ми разом дивитимемося стрічку «Євромайдан. Чорновий монтаж». 


Фільм розповідає про Майдан 2013-2014 років як вибух пробудженої гідності, як ейфорію свободи, як біль усвідомлення ціни, як народження новітньої історії України. 


Команда ГО «Докудейз» звернулася до режисерів, що знімали український протест, і попросила надати їхні найкращі кадри. Епізоди майбутніх фільмів про Євромайдан склалися у хроніку українського протесту. Глядачі зможуть через документальне кіно прожити ці три місяці боротьби, відчути та побачити революцію очима авторів фільму. 


Режисери фільму: Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Юлія Гонтарук, Роман Бондарчук, Андрєй Кісєльов, Роман Любий, Олександр Течинський, Олексій Солодунов, Дмитро Стойков, Володимир Тихий.


Режисер монтажу: Роман Бондарчук.


До участі в обговоренні фільму запрошені: 


  • Володимир В’ятрович - історик, громадський діяч та політик 

  • Євгенія Закревська - адвокатка родин Небесної Сотні, військовослужбовиця ЗСУ 

  • Юрій Журавель - музикант, художник 

 

Зустрічаємось 19 лютого о 17:30 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Київ, майдан Незалежності, 18/2, Будинок профспілок, 2-й поверх).


Вхід вільний за умови реєстрації на подію: https://forms.gle/p8nTjNMFAqYPQo6PA.


Для нової зустрічі можна не чекати цілого року, будемо раді кожному та кожній, хто завітає на показ!


Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.


20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024