Пресконференція 20 ювілейного Мандрівного Docudays UA!

Пресконференція 20 ювілейного Мандрівного Docudays UA!

04 жовтня 2023

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA подорожуватиме країною! Ювілейний 20 Фестиваль триватиме з жовтня по грудень. Він розпочнеться у Полтаві й побуває у 22 областях України. Покази, дискусії та інсталяції відбудуться також за кордоном для українських спільнот. 

 

Пресконференція Мандрівного фестивалю відбудеться 10 жовтня об 11:00 в онлайн-форматі

Учасники/-ці розмови: 

 

  • Світлана Смаль – виконавча директорка ГО «Докудейз»
  • Катерина Сінгурова – гостьова координаторка Мандрівного Docudays UA
  • Ксенія Шиманська – директорка Правозахисного департаменту ГО «Докудейз»
  • Ілона Коротіцина – директорка Медіаплатформи «Вгору», презентує стрічку «Нескорений Херсон»
  • Дмитро Грешко – режисер фільму «Король Лір: як ми шукали любов під час війни»

 

Цьогорічна центральна тема 20 Docudays UA – «Образ майбутнього». Це те, що нам варто уявляти і починати втілювати вже зараз. Це розмова про справедливість – невідворотнє покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про це та детальніше про концепцію Мандрівного Docudays UA у 2023 році – можна буде почути безпосередньо на пресконференції.

Фільмом відкриття Мандрівного Docudays UA буде «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» Дмитра Грешка. Стрічка розповідає про переселенців/-ок, які опинилися в Ужгороді та під керівництвом місцевого режисера ставлять шекспірівську трагедію. 

 

Поставити питання спікер(к)ам, регіональним координатор(к)ам та переглянути стрічку-відкриття можна буде через трансляцію на Фейсбук сторінці фестивалю.

Щоб отримати детальнішу інформацію про захід, партнерство, а також з питань організації інтерв’ю, звертайтеся до Ксенії Опрі (Бойко), комунікаційної менеджерки Мандрівного Docudays UA: [email protected]

Організатори фестивалю:
Громадська організація «Докудейз»
Українська Гельсінська спілка з прав людини
Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я»
ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв»

20 Мандрівний Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства США в Україні. Думки, висновки чи рекомендації не обов'язково відображають погляди урядів, благодійних організацій чи компаній цих країн. Відповідальність за зміст публікації несуть винятково його автор(к)и.

«Докудейз» — це неприбуткова громадська організація, що реалізує культурні та просвітницькі проєкти на перетині кіно та прав людини в Україні та за кордоном. Серед них: Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, Мережа кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA DOCU/CLUB, правозахис-на програма RIGHTS NOW!, онлайн-кінотеатр DOCUSPACE, платформа розвитку української кіноіндустрії DOCU/ПРО й майстерня документалістики DOCU/КЛАС а також Міждисциплінарна мистецька програма Docudays UA DOCU/СИНТЕЗ й «Архів війни», започаткований спільно з ініціативою INFOSCOPE.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024