Завершився перший тиждень «мандрівних» показів у Криму

Завершився перший тиждень «мандрівних» показів у Криму

14 жовтня 2014

7 жовтня в Криму розпочалися покази фестивальної програми Мандрівного Docudays UA. З очевидних причин фестиваль стартував без традиційної прес-конференції, без яскравих афіш і урочистих промов. Але бажаючих прийняти участь, однак, виявилося багато – школи, кримські вузи, будинки культури та бібліотеки.


Отже, перший тиждень завершився і можна підвести перші підсумки.

 

Першими глядачами фестивалю стали студенти Кримського факультету Київського національного університету культури і мистецтв. Майбутні театралі і естрадні режисери дивилися і обговорювали фільми «Полум'яні голоси» реж. Ноа Левіна і «Кіноплівка» реж. Джона Блуена в кіномедіацентрі КРП «Кіновідеопрокат».

 

З 8 до 10  жовтня покази проводилися в Кримському федеральному університеті на філософському факультеті для майбутніх культурологів, політологів і релігіознавців. Вони  передивилися фільми «Йоанна» реж. А.Копач, «Життя в раю – нелегали по сусідству» реж. Р.Вітала, «Кафе "Вояж"» реж. Р.Бондарчука і «Полум'яні голоси» реж. Ноа Левіна. Студенти активно обговорювали фільми, висловлювали свої думки щодо проблеми мігрантів, адже ця тема дуже болюча для широкого кола студентів. А от фільм Романа Бондарчука надихнув на роздуми про внутрішній світ людини, про цінності людського буття. Найбільш жваву дискусію викликав фільм «Йоанна». Студенти були вражені мужністю жінки, і відзначили, що, незважаючи на трагічний фінал, фільм залишає позитивне враження.

 

 

10 жовтня в кіномедіацентрі КРП «Кіновідеопрокат» фільм «Йоанна» також передивлялися майбутні режисери кіно і телебачення Кримського відділення Київського національного університету культури і мистецтв. Після обговорення вони отримали також завдання – підготувати рецензію на фільм з точки зору режисера. Наразі, з нетерпінням чекаємо на результати.

 

У цей день був ще один показ в Кримському федеральному університеті на факультеті журналістики. Дивилися і активно обговорювали фільм «Останній лімузин» реж. Дарії Хльосткіной.

 

 

У рамках Мандрівного фестивалю, 10 и 11 жовтня в кіномедіацентрі КРП «Кіновідеопрокат» в Сімферополі проводився семінар-тренінг про методи обговорення документальних фільмів з правової кінопросвіти для вчителів, бібліотекарів, методистів будинків культури із Ялти, Бахчисарая, Армянську, Сак, Сімферополя, Совєтського, Красногвардійського, Ніжньогірського, Бахчисарайського, Джанкойського, Первомайського, Сімферопольського, Красноперекопського районів (загалом - 37 учасників). Два дні плідної роботи – теорія і практика з методів обговорення фільмів: як кінематографічних творів і з позиції правових проблем. На семінарі апробували сценарій до фільму «Абетка», який усім дуже сподобався. А потім дивилися фільм «Ліза, ходи додому!» реж. О. Бурої і в міні-групах створювали проекти обговорювання фільму – з старшокласниками, з батьками. Фільм всіх настільки вразив емоційно, що всі обрали його для показу в своїх школах, бібліотеках, будинках культури. Приємно відзначити, що учасники семінару поїхали додому з наробками щодо створення сценаріїв обговорення фільмів, з новими знаннями і озброєні методикою з формування критичного мислення.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023