Львів: кіно для учнів-старшокласників

Львів: кіно для учнів-старшокласників

04 листопада 2014

Фестиваль Docudays UA відвідало вже більше 300 учнів-старшокласників із шкіл м Львова. Щодня вони мали та ще матимуть можливість впродовж фестивалю переглянути три документальні фільми: «Лізо, ходи додому!», «Содік» та «Полум’яні голоси».

Після перегляду кожної стрічки, модератори (а це теж учні-страшокласники, які пройшли спеціальну дводенну підготовку для такої роботи) проводили обговорення цих фільмів, піднятої у них проблематики, зачіпали певні аспекти розуміння прав людини та прав дитини.

Реакція глядачів була досить різною: від повного несприйняття - до глибокого співпереживання головним героям фільмів. Вчителі, які супроводжували школярів, теж дуже по-різному реагували на побачене і почуте.

Найбільш дискусійним виявився фільм «Полум’яні голоси», - після його перегляду, часом, виникали запитання не толерантного змісту , а інколи, взагалі расистського характеру щодо темношкірих молодих людей – героїв фільму. Однак, багатьом школярам він сподобався і вони досить довго і жваво його обговорювали, проводили паралелі.

Більш однозначно, сприймались інші два фільми : «Лізо, ходи додому!» і «Содік» - всі жаліли і співчували головним героям, обговорювати хто і яким чином міг би їм допомогти.

Нагадаємо, завдяки співпраці з управлінням освіти ДГП ЛМР та Львівською академічною гімназією при ЛН «Львівська політехніка» фестиваль відвідують щодня, в робочі дні тижня, (з 29.10 по 07.11) учні-старшокласники з різних шкіл усіх районів міста Львова. Покази відбуваються в Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького».

 

Джерело: http://centre7.org.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024