Мандрівний Docudays UA розпочався у Миколаєві з аншлагом

Мандрівний Docudays UA розпочався у Миколаєві з аншлагом

04 листопада 2014

Мандрівний Docudays UA в Миколаєві проходить вже другий рік поспіль. У цьому році він став більшим за розміром та ширшим за географією: окрім обласного центру документальне кіно побачать також мешканці Первомайську, Южноукраїнську, Вознесенську та селища Куцуруб Очаківського району.

Відкриття фестивалю відбулось 1 листопада в кінотеатрі «Мультиплекс». Глядачів привітали заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська, мер Миколаєва Юрій Гранатуров, член жюри фестивалю Наталка Зубар та організатори в Миколаєві - Олена Кабашна та Андрій Лохматов.

«Хочу підкреслити, що документальне кіно несе в собі велику просвітницьку діяльність. У нас є чудова можливість запросити всіх миколаївців на перегляд документального кіно в рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA. Це фестиваль і кіно, що дійсно змінюють свідомість. Важко порівнювати документалістику  з художніми фільмами, адже це дійсно фільми про сьогодення, вони підкреслюють виключно правду нашого життя», - виступила віце-губернатор Оксана Янішевська.

«Документальне кіно - жанр складний, інтелектуальний. Він таїть в собі велику кількість аналітичного матеріалу, фактажу, а також присутність особливого бачення режисера. В документальному кіно режисер - найголовніший. Тоді як в художньому кіно багато що залежить від акторів і бюджету», - зазначив мер Миколаєва Юрій Гранатуров.

В цей же день в концерт-холі «Юність» пройшов показ стрічки «Путінські ігри» ізраїльського режисера Олександра Гелентева, який вразив глядачів масштабами корупції та нещадним ставленням  до прав жителів міста Сочі під час організації Зимових Олімпійських ігор-2014.

Другий день фестивалю в Миколаєві не втрачав темпу: фільм «Останній лімузин» занурив глядачів у роздуми, а українська стрічка «Позитив» та польська «Щоденник подорожі» овіяли добром та натхненням.

Мандрівний фестиваль Docudays UA цього року на Миколаївщині триватиме тиждень – до 7 листопада. Фільми будуть продемонстровані також в усіх чотирьох університетах міста, в Палаці культури «Молодіжний», бібліотеці Кропивницького, львівській таверні «Шпацер» та завершиться 7 листопада о 19.00 в концерт-холі «Юність» стрічкою «Південний кордон» Сергія Лисенка.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024