Фільм про Євромайдан побачили засуджені Рівненщини

Фільм про Євромайдан побачили засуджені Рівненщини

24 листопада 2014

Минулого тижня в рамках Мандрівного Docudays UA фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» переглянули затримані та ув’язнені особи, а також працівники чотирьох пенітенціарних установ Рівненської області: Рівненський слідчий ізолятор, Дубенська виховна колонія, Городищенська та Катеринівська виправна колонії.

 

Після кожного з показів засуджені дискутували з головою правління Рівненського КВУ Олексієм Горецьким та регіональним координатором із зв’язків з громадськістю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Вячеславом Свірцем про порушення прав людини, відображені у фільмі, і загалом висловлювали своє ставлення до доленосних подій у нашій державі, що відбулися впродовж останнього року.

 

Як виявилося, затримані та ув’язнені пенітенціарних установ досить добре поінформовані про ці події, регулярно стежать за ними і переживають за долю країни. А деякі в’язні Городищенської виправної колонії навіть висловили готовність захищати державу від агресора та воювати в зоні АТО. Якби їм лише дали таку можливість.

 

Ці покази відбулися за сприяння управління Державної пенітенціарної служби в Рівненській області, котрі також є партнерами фестивалю в нашому регіоні.

 

Нагадаємо, що загалом у період з 18 листопада по 10 грудня в рамках фестивалю на Рівненщині планується провести не менше 12 показів та обговорень фільмів у вищих навчальних закладах, коледжах, школах, бібліотеках, пенітенціарних установах області.

 

Крім того, щодня впродовж 1 - 4 грудня проводитимуться відкриті безкоштовні покази для всіх бажаючих у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Початок цих показів о 17.00.

Серед фільмів, котрі планується показувати на Рівненщині цього року, крім кінострічки «Євромайдан. Чорновий монтаж», будуть «Помаранчева зима», «Пуссі проти Путіна», «Путінські ігри», «Амосов - Сторіччя» та інші.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024