Фільм про Євромайдан побачили засуджені Рівненщини

Фільм про Євромайдан побачили засуджені Рівненщини

24 листопада 2014

Минулого тижня в рамках Мандрівного Docudays UA фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж» переглянули затримані та ув’язнені особи, а також працівники чотирьох пенітенціарних установ Рівненської області: Рівненський слідчий ізолятор, Дубенська виховна колонія, Городищенська та Катеринівська виправна колонії.

 

Після кожного з показів засуджені дискутували з головою правління Рівненського КВУ Олексієм Горецьким та регіональним координатором із зв’язків з громадськістю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Вячеславом Свірцем про порушення прав людини, відображені у фільмі, і загалом висловлювали своє ставлення до доленосних подій у нашій державі, що відбулися впродовж останнього року.

 

Як виявилося, затримані та ув’язнені пенітенціарних установ досить добре поінформовані про ці події, регулярно стежать за ними і переживають за долю країни. А деякі в’язні Городищенської виправної колонії навіть висловили готовність захищати державу від агресора та воювати в зоні АТО. Якби їм лише дали таку можливість.

 

Ці покази відбулися за сприяння управління Державної пенітенціарної служби в Рівненській області, котрі також є партнерами фестивалю в нашому регіоні.

 

Нагадаємо, що загалом у період з 18 листопада по 10 грудня в рамках фестивалю на Рівненщині планується провести не менше 12 показів та обговорень фільмів у вищих навчальних закладах, коледжах, школах, бібліотеках, пенітенціарних установах області.

 

Крім того, щодня впродовж 1 - 4 грудня проводитимуться відкриті безкоштовні покази для всіх бажаючих у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Початок цих показів о 17.00.

Серед фільмів, котрі планується показувати на Рівненщині цього року, крім кінострічки «Євромайдан. Чорновий монтаж», будуть «Помаранчева зима», «Пуссі проти Путіна», «Путінські ігри», «Амосов - Сторіччя» та інші.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023