Суми: кіно для вихованців кримінально-виконавчої інспекції

Суми: кіно для вихованців кримінально-виконавчої інспекції

26 листопада 2014

19 листопада у Сумській міській дитячій клінічній лікарні Св. Зінаїди відбувся перегляд британського фільму «Содік» Адейємі Майкла. Глядачами стали вихованці Сумського міського підрозділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Сумській області.

 

Фільм було обрано не випадково, адже він розповідає про життя хлопця, що мріяв вступити до університету і стати лікарем. І от минає п’ять років, і його вже судять за вбивство. Режисер Адейємі – близький друг Содіка, колись разом вони заснували футбольну команду в своєму мікрорайоні. 2008 року він вирішив створити фільм про Содікові сподівання вивчитись на лікаря, а не опинитися у тюрмі, як він тоді казав. Убитий, хлопець на ім’я Сильвестр, також мав мрію – стати професійним спортсменом – але виявилося, що він, як і Содік, жив подвійним життям. Адейємі в процесі зйомки шукає поворотний момент, який назавжди змінив життя юнака, що колись хотів стати лікарем.

 

Після перегляду фільму відбулося обговорення побаченого та почутого. Аудиторія щиро та по-дитячому ділилися своїми переживаннями і думками, що викликав фільм. Головний висновок, до якого усі прийшли – відповідальність за наше життя лежить лише на нас самих і ніхто окрім нас не може відповідати за наші вчинки. На останок відбулося дружнє спілкування за чашкою чаю.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024