В Ужгороді у рамках Мандрівного проходить Ярмарок шкільних робіт та фотовиставка

В Ужгороді у рамках Мандрівного проходить Ярмарок шкільних робіт та фотовиставка

17 листопада 2014

В Ужгороді у рамках Мандрівного Docudays UA відбувся правоосвітній захід Ярмарок творчих робіт  та фотовиставка «Права людини в Ужгороді очима дітей».

Конкурс серед школярів проводився з метою створення сприятливих умов для формування позитивного образу права як державного інституту, виховання почуття важливості прав дитини, сприяння самореалізації талановитої учнівської молоді, їх творчому розвитку, активному залученню до соціально-вагомої діяльності.

Учасником заходів міг стати кожен учень загальноосвітнього навчального закладу Ужгорода, віком від 6 до 18 років. На конкурс надійшло понад 528 робіт школярів з усіх шкіл міста, серед яких фотографії, творчі малюнки, твори, вірші, казки, оповідання. У з в’язку з великою кількістю робіт були виділені три номінації: молодша група (діти від 6 до 10 років), середня група (діти від 10 до 14 років), старша група (діти від 14 до 18 років). Кращі роботи були нагороджені грамотами управління освіти Ужгородської міської ради, факультету європейського права та правознавства ДВНЗ «УжНУ» та Обласного організаційно-методичного центру культури при Управлінні культури Закарпатської ОДА, а також призами. Загалом було відзначено 22 учні.

Ярмарок та фотовиставка відкрилися 13 листопада у приміщенні ЗОШ № 10. Під час заходу були виставлені кращі роботи, малюнки, фотографії, а також зачитані твори переможцями конкурсу. Старшокласники цієї школи та учні переможці були запрошенні до перегляду фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж».

Ярмарок та фотовиставка «Права людини в Ужгороді очима дітей» будуть тривати до завершення ХІ Мандрівного фестивалю Docudays UA в Закарпатті, а саме до 30 листопада, і мандруватимуть всіма школами міста. По завершенню фестивалю роботи будуть виставлені в управлінні освіти Ужгородської міської ради.

Роботи дітей справді вражають, серед переможців є діти української, ромської, угорської та інших національностей.

Глибина думки і фантазії неабияк здивувала комісію. Завершити хочеться уривком з твору однієї з переможниць - учениці 7-го класу ЗОШ № 20 Воротинцевої Ярослави: «Мені 11 років. Я ще не вчу правознавства у школі, мені важко оперувати дорослими поняттями, але я спробую розказати про права людини, як я це бачу, як відчуваю… Почну з моєї власної сім’ї. Вже три місяці з нами проживає моя рідна тітка Світлана, яка до цього часу мешкала на Донеччині. Спочатку, я думала, що вона приїхала просто погостювати. Але не було ні подарунків, ні гарного настрою, ні такої радості батьків від її приїзду, як завжди. Вона була лише з однією невеликою торбинкою. А Оля – її донька, і моя двоюрідна сестра, вже ніколи не приїде. Їй було лише 18. І так залишиться назавжди. Право на життя – найцінніше, без якого всі інші – пил!...»


Організатори заходу: ГО КАПЛ «Вестед», управління освіти Ужгородської міської ради та факультет європейського права та правознавства Ужгородського національного університету. 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023