Docudays UA відвідав жіночу колонію

Docudays UA відвідав жіночу колонію

18 листопада 2015

14 листопада Приазовська правозахисна група, партнери Мандрівного Docudays UA у Маріуполі, організували покази фільмів у Приазовській виправній колонії в Донецькій області № 107.

 

Захід також відвідали керівник Департаменту з питань помилування Адміністрації Президента України Олександр Букалов, представник Управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області Олександр Бендрик та співробітники жіночої колонії.

 

Метою проведення фестивалю в колонії була спроба сприяти розвитку відкритого діалогу із засудженими про права людини та їх реалізацію. Спеціально для заходу організатори відібрали близький для аудиторії фільм. Це польська документальна стрічка «Точка відліку» Міхала Щесняка. У ній ідеться про дев’ятнадцятирічну героїню фільму Анету, яка опинилася в місцях позбавлення волі за вбивство своєї бабусі. Після дев’яти років ув’язнення Анета вирішила влаштуватися доглядальницею в  будинку для людей похилого віку, де познайомилася з Геленою – інвалідом з дитинства. Нове знайомство змінило Анету, і вона переосмислила своє життя.

 

 

За словами Григорія Курачицького, координатора Мандрівного у Донецькій області, під час перегляду фільму в залі панувала незвичайна тиша. Було помітно, що аудиторія захоплено спостерігає за героїнями картини. Зрештою, ця реальна історія з оптимістичним фіналом викликала бурхливу дискусію.

 

Наприкінці заходу заступник голови Комісії при Президентові України у питаннях помилування Олександр Букалов, який розповів про майбутнє подолання складного періоду адаптації осіб на волі, про проблеми, що виникають після звільнення, а також побажав якнайшвидшого повернення до повноцінного життя.

 

За сприяння  громадської  організації  «Приазовська правозахисна  група» 17 листопада стрічку «Точка відліку» Міхала Щесняка було також показано в Маріупольському слідчому ізоляторі.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023