22 документальні стрічки у Тернопіллі

22 документальні стрічки у Тернопіллі

12 листопада 2015

Docudays UA  – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Docudays UA також традиційно презентує свої кращі фільми в регіонах -  під час Мандрівного фестивалю. Мандри Docudays UA Україною зазвичай тривають із жовтня до грудня. Минулого року Мандрівний Docudays UA відвідав 230 міст і сіл  у 23-х регіонах України.  Вхід на всі заходи в рамках  фестивалю  – вільний.

 

Місія фестивалю - популяризація мистецтва гуманістичного документального кіно,  виховання поваги до людської гідності, прав людини, історико-культурної та природної спадщини, сприяння діалогу та порозумінню між людьми і народами.

 

Мандри Docudays UA Тернопіллям розпочнуться 28 листопада у Бучачі і триватимуть до 13 грудня. Географія мандрів фестивалю півднем області, як і минулого року, охопить простір «від Збруча до Золотої Липи»:  Борщівський, Бучацький, Гусятинський,  Заліщицький,   Монастириський, Чортківський  райони та місто Чортків.  Переглянути та обговорити фільми, які навесні було представлено на столичному майданчику Docudays UA, можна буде у будинках культури, бібліотеках, молодіжних клубах та кафе, школах, гімназіях та коледжах, і навіть у закладах позбавлення волі.

 

Цього року у багажі Мандрівного Docudays – 22 документальні стрічки українських та іноземних авторів, які варто побачити.

 

12 листопада о 12.00 у Тернопільскому національному економічному університеті відбудеться показ цьогорічного фестивального хіта «Яма», а також зустріч із автором - чеським режисером Іржі Стейскалом (на фото). 

Тож, будь ласка, слідкуйте за оновленням інформації про Мандрівний Docudays UA на нашому сайті та на спеціальній сторінці фестивалю у мережі Facebook. І не втрачайте можливості побачити!

 

Регіональний організатор фестивалю Docudays UA у Тернопільській області - ЕГО «Зелений Світ»

 

Партнери ЕГО «Зелений Світ» у проведенні фестивалю:

 ГО «Гельсінська ініціатива-ХХІ»  

Приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Тернополі

 

Інформаційні партнери:

 Газета «Свобода» (м. Тернопіль) 

 Газета «Голос народу» (Чортків)

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024