Захищаючи тварин: як підлітки можуть вплинути на проблему?

Захищаючи тварин: як підлітки можуть вплинути на проблему?

15 листопада 2017

На початку листопада із фільмом Анастасії Максимчук «Укриття» в учнівський міський Медіа-центр завітав ХІV Мандрівний фестиваль Docudays UA. На обговорення після показу було запрошено представників організації «Барбос», які з великим задоволенням разом зі школярами, представниками учнівського врядування міста, переглянули стрічку та обговорили проблему волонтерської роботи зоозахисників.

 

Модераторка обговорення Марія Симкович разом з учнями проаналізувала те, як багато зоозахисники роблять для суспільства і яка роль держави щодо вирішення цієї проблеми. Зокрема, учні зазначили, що, окрім пропаганди захисту тварин, волонтери обмежують контакт з небезпечними собаками, створюють комфорт для жителів міста та борються з людською жорстокістю.

 

 

Волонтерки Вероніка Брудка та Світлана Балан поділилися своїми думками, які виникли після перегляду стрічки. Деякі епізоди для них були важкі для сприйняття, адже дівчата щодня в притулку, доглядають та лікують тварин, знають кожну, немов рідну дитину. Часто й вони, як і герої фільму «Укриття», вкладають всі свої сили й час у допомогу тваринам. Для них надзвичайно важким ударом є дії доґхантерів.

 

 

В обговоренні взяв участь також і волонтер з Дармштадту (Німеччина) Мартін Ройтер, який зауважив, що необхідно залучати до подібної роботи й міжнародні організації. «Фільм «Укриття» дуже сильний. Кажуть, що індикатором рівня розвитку суспільства, зокрема, є його ставлення до тварин. Фільм дав зрозуміти, що безпритульні собаки – не речі, а частина нашого соціуму», – наголосив Ройтер.

 

Спільно учні дійшли таких висновків:

 

1. У рамках роботи волонтерського комітету організувати благодійні акції, кошти від яких передати в притулок ГО «Барбос».

 

2. Створити дитяче відділення ГО «Барбос», яке буде займатися поширенням інформації, співпрацюватиме з притулком.

 

3. Звернутися до урядовців міста з петицією щодо фінансової підтримки для притулку та приділення більшої уваги безпритульним тваринам.

 

«Насамперед хочу зазначити, що приємно вражена рівнем освіченості та виховання учнів, їхньою зацікавленістю у вирішенні проблем міста. Чи не вперше стикнулася з такою увагою та щирим бажанням допомогти в підлітків. Справді, цікаво було послухати, як вони працюють», – ділиться враженнями від зустрічі волонтерка ГО «Барбос» Вероніка Брудка.

 

 

Джерело: Медіа-центр учнівського врядування м. Ужгорода «КОРЗО».

Фото: Наталія Савко та Марія Симкович

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023