Дорослішання у грі. У межах Мандрівного Docudays UA на Полтавщині відбулася гра «Світ громад»

Дорослішання у грі. У межах Мандрівного Docudays UA на Полтавщині відбулася гра «Світ громад»

12 жовтня 2020

 

Мандрівний Docudays UA у Полтаві та області шукає нові освітні підходи для роботи з молоддю. Протягом 17 Мандрівного фестивалю таким інструментом розвитку навичок колективної роботи, пошуку спільних рішень та форм взаємодії стала гра «Світ громад», участь у якій узяли підлітки та дорослі.  


«Світ громад» через гру допомагає виявити неформальних лідерів у спільноті, знайомить з інструментами розвитку громади, вчить приймати самостійні рішення. Учасники/-ці гри приміряли різні соціальні ролі та дізнались, як працює бізнес, податкова система та комунальна власність. 


Михайло Анісімов, один з гравців команди-переможниці, ділиться враженнями та здобутим досвідом: «Кожен гравець мав свою роль, але ціль команди була спільною. Задля її досягнення всі учасники зробили внесок. Нашій громаді вдалося виграти, адже ми спільно приймали рішення і активно взаємодіяли одне з одним. Я задоволений результатом гри, адже тепер маю ширше уявлення про різні сторони життя громад, розумію, чому важливо сплачувати податки, і знаю, що кожен може впливати на розвиток свого селища чи міста».


Гра «Світ громад» проявляє важливість колективної роботи, її вплив на індивідуальні досягнення. Ведуча гри Анастасія Келим зазначає: «Дуже вдячна гравцям за найвдалішу гру, яку я бачила вживу. Я вперше спостерігала, як команда об’єдналася задля кінцевої мети і в кожному своєму кроці фокусувалась, перш за все, на тому, наскільки корисним він буде для громади в цілому. Вірю, що це відображення того, як нове покоління ставиться до спільних благ та своєї ролі у розвитку країни».
20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024