Дорослішання у грі. У межах Мандрівного Docudays UA на Полтавщині відбулася гра «Світ громад»

Дорослішання у грі. У межах Мандрівного Docudays UA на Полтавщині відбулася гра «Світ громад»

12 жовтня 2020

 

Мандрівний Docudays UA у Полтаві та області шукає нові освітні підходи для роботи з молоддю. Протягом 17 Мандрівного фестивалю таким інструментом розвитку навичок колективної роботи, пошуку спільних рішень та форм взаємодії стала гра «Світ громад», участь у якій узяли підлітки та дорослі.  


«Світ громад» через гру допомагає виявити неформальних лідерів у спільноті, знайомить з інструментами розвитку громади, вчить приймати самостійні рішення. Учасники/-ці гри приміряли різні соціальні ролі та дізнались, як працює бізнес, податкова система та комунальна власність. 


Михайло Анісімов, один з гравців команди-переможниці, ділиться враженнями та здобутим досвідом: «Кожен гравець мав свою роль, але ціль команди була спільною. Задля її досягнення всі учасники зробили внесок. Нашій громаді вдалося виграти, адже ми спільно приймали рішення і активно взаємодіяли одне з одним. Я задоволений результатом гри, адже тепер маю ширше уявлення про різні сторони життя громад, розумію, чому важливо сплачувати податки, і знаю, що кожен може впливати на розвиток свого селища чи міста».


Гра «Світ громад» проявляє важливість колективної роботи, її вплив на індивідуальні досягнення. Ведуча гри Анастасія Келим зазначає: «Дуже вдячна гравцям за найвдалішу гру, яку я бачила вживу. Я вперше спостерігала, як команда об’єдналася задля кінцевої мети і в кожному своєму кроці фокусувалась, перш за все, на тому, наскільки корисним він буде для громади в цілому. Вірю, що це відображення того, як нове покоління ставиться до спільних благ та своєї ролі у розвитку країни».
20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023