До Полтави прибув Docudays UA

До Полтави прибув Docudays UA

02 жовтня 2020

У гібридному форматі триває Мандрівний Docudays UA у Полтаві. Попереду ще 9 фестивальних днів, насичених онлайн- та офлайн-подіями.


Олександра Волакова, модераторка показів Мандрівного Docudays UA у Полтаві зауважує: «Docudays UA – це простір для обміну ідеями, обговорення гострих питань. Це – знайомство з сучасним кіновиробництвом. Це – голосно про права людини».


Аби попри карантинні обмеження просвітницькі заходи та кінопокази документального кіно про права людини відбулися без жодних обмежень, частина кінопоказів та дискусій пройде в онлайн-форматі. До проведення онлайн-подій фестивалю організатор(к)и залучили Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який за час карантину розвинув власну онлайн-інфраструктуру. «Ми організовуємо три дні онлайн-показів: 26 вересня, 3 жовтня і 10 жовтня. Університет стане своєрідним онлайн-майданчиком фестивалю», – зазначає Ольга Ружицька, керівниця медіа-центру університету.

 


 

Цього року в межах фестивалю у Полтаві програму Мандрівного Docudays UA представлять стрічки про дорослішання та його виклики з прорами TEEN SPIRIT та DOCU/Діти, новинки української документалітики, а фільмом-закриття стане стрічка «Хороша смерть».


Анастасія Келим, менеджерка Полтавської філії Суспільної Служби України стверджує: «Документальний фільм – це неймовірна можливість хоч на годину зануритися в життя іншої людини, відчути, які ми різні, але все одно близькі. На екрані можна побачити відзеркалення своїх проблем та одночасно відчути вдячність за те, що в тебе є».

 



Після кожного фільму глядачі/-ки зможуть долучитися до дискусій та поділитись враженнями про побачене на екрані, висловитись щодо непростих питань та разом знайти шляхи вирішення суспільних проблем. Олександра Волакова, модераторка показів переконана: «Коли ми починаємо говорити про непрості питання, вони з‘являються в просторі наших думок та спонукають до змін у суспільстві».

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024