До Полтави прибув Docudays UA

До Полтави прибув Docudays UA

02 жовтня 2020

У гібридному форматі триває Мандрівний Docudays UA у Полтаві. Попереду ще 9 фестивальних днів, насичених онлайн- та офлайн-подіями.


Олександра Волакова, модераторка показів Мандрівного Docudays UA у Полтаві зауважує: «Docudays UA – це простір для обміну ідеями, обговорення гострих питань. Це – знайомство з сучасним кіновиробництвом. Це – голосно про права людини».


Аби попри карантинні обмеження просвітницькі заходи та кінопокази документального кіно про права людини відбулися без жодних обмежень, частина кінопоказів та дискусій пройде в онлайн-форматі. До проведення онлайн-подій фестивалю організатор(к)и залучили Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який за час карантину розвинув власну онлайн-інфраструктуру. «Ми організовуємо три дні онлайн-показів: 26 вересня, 3 жовтня і 10 жовтня. Університет стане своєрідним онлайн-майданчиком фестивалю», – зазначає Ольга Ружицька, керівниця медіа-центру університету.

 


 

Цього року в межах фестивалю у Полтаві програму Мандрівного Docudays UA представлять стрічки про дорослішання та його виклики з прорами TEEN SPIRIT та DOCU/Діти, новинки української документалітики, а фільмом-закриття стане стрічка «Хороша смерть».


Анастасія Келим, менеджерка Полтавської філії Суспільної Служби України стверджує: «Документальний фільм – це неймовірна можливість хоч на годину зануритися в життя іншої людини, відчути, які ми різні, але все одно близькі. На екрані можна побачити відзеркалення своїх проблем та одночасно відчути вдячність за те, що в тебе є».

 



Після кожного фільму глядачі/-ки зможуть долучитися до дискусій та поділитись враженнями про побачене на екрані, висловитись щодо непростих питань та разом знайти шляхи вирішення суспільних проблем. Олександра Волакова, модераторка показів переконана: «Коли ми починаємо говорити про непрості питання, вони з‘являються в просторі наших думок та спонукають до змін у суспільстві».

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023