Мандрівний Docudays UA розпочався на Дніпропетровщині

Мандрівний Docudays UA розпочався на Дніпропетровщині

17 вересня 2020

17 Мандрівний Docudays UA на Дніпропетровщині розпочався 4 вересня у місті Новомосковськ. Мешканці/-ки Новомосковська щоп’ятниці протягом трьох тижнів долучатимуться до обговорення документального кіно та викликів дорослішання під час показів фільмів з програми DOCU/Діти просто неба - в парку біля річки Самара.


11 вересня пройшов кінопоказ стрічки норвезької режисерки Елізабет Аспелін «Карла і Нордал», що розповідає історію маленької Карли і її старшого брата Нордала, який має затримку у розвитку. Під час презентації фільму відбулось обговорення проблеми булінгу серед молоді, а також перегляд анімації Mr. NOX, створеної в межах Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу Docudays UA Діани Денис.

Наталя Жебрик, координаторка Мандрівного Docudays UA у Дніпрі та області, зазначає: «Цей фільм демонструє, що маленька дитина може стати прикладом для дорослих, навчити їх розуміти навколишній світ та бути більш людяними». 


Глядачі діляться думками та враженнями про стрічку «Карла і Нордал», розмірковують про важливість підтримки дітей з інвалідністю та толерантності до потреб інших:

«Мені найбільше сподобався момент, коли Карла говорить, що любить свого брата. Для мене цей фільм, перш за все, про любов».

 



«На мою думку, цей фільм про справжню родину, про те, що у сім’ї важливий кожен її член, а турбота, любов й увага необхідні кожному і кожній».


«Хоч якими б були особливості в людини чи дитини, не можна їх ізольовувати від суспільства чи родини. Необхідно підтримувати одне одного, ставитися з розумінням до наших особливостей і приймати їх».


«Для мене цей фільм про прийняття та турботу. Мене вразив діалог з фільму між Карлою та її мамою: дівчинка запитала, чи має турбуватися про брата, коли виросте і матиме власних дітей. У відповідь мама Карли сказала: “Тож у тебе буде багато людей, про яких ти маєш піклуватися”. Я вважаю, що турбота про інших – це те, що робить нас щасливими».


До 26 вересня у Дніпрі та області онлайн та наживо можна буде долучитись до перегляду документальних фільмів «Зарваниця», War Note, «Панки», програми DOCU/ДІТИ та DOCU/КОРОТОКО. Наступна зустріч у місті Новомосковськ запланована на 18 вересня.

 

Фото: Сірий Микола


20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023