На Кіровоградщині під час Мандрівного Docudays UA розмовляли про проблеми дорослішання мовою документального кіно

На Кіровоградщині під час Мандрівного Docudays UA розмовляли про проблеми дорослішання мовою документального кіно

15 жовтня 2020

17 Мандрівний Docudays UA завершився на Кіровоградщині. Під час кінопоказів у бібліотеках, школах, коледжах та університетах глядачі/-ки віднаходили точки дотику в найбільш суперечливих питаннях. Особливим відкриттям цьогорічного фестивалю стало залучення молоді до обговорення не лише документальних стрічок, але й дискусій про права дітей.

«Щодня молодь стикається з викликами, кожен день є своєрідним тестом. Але проблеми, які постають перед нами, не завжди очевидні для дорослих. Я вдячна фестивалю за те, що він порушує такі неочевидні питання. Фільми з програми Мандрівного Docudays UA допомогли мені дослідити різні приклади вирішення кризових ситуацій на шляху дорослішання», — зауважила студентка Ірина під час дискусії «Тін Спіріт — голос молоді у вирішенні соціально важливих питань».

 



Документальні стрічки з програми TEEN SPIRIT та DOCU/Діти стали приводом для відвертої розмови про наболіле. Герої/-ні багатьох фільмів з програми фестивалю — однолітки глядачів, з якими ті розділили власні страхи та переживання: труднощі у стосунках з батьками або однолітками, мрії та складнощі, про які інколи не так просто розпочати розмову.

 



«Перед сьогоднішньою молоддю стоїть та сама проблема, що й перед нами, коли ми були молодими, —  самотність. Складно ділитися тим, що турбує найбільше, навіть із близькою людиною. Але найтонша соломинка може стати рятівним колом для людини у складних життєвих обставинах», — розмірковує Людмила Шестакова, одна з регіональних координаторок Мандрівного Docudays UA на Кіровоградщині під час обговорення фільму «Панки» режисерки Масьї Омс. 

 

 

«Фільми Мандрівного фестивалю, без перебільшення, мають велику рятівну силу. Проблеми героїв стрічок відгукуються глядачам. Обговорюючи труднощі на шляху героя фільму, насправді глядачі діляться власними переживаннями, шукають рішення разом з іншими учасниками/-цями обговорень», — каже Олена Мірхайдарова, вчителька, модераторка кінопоказів та одна з регіональних координаторок Мандрівного Docudays UA на Кіровоградщині. 


Долучитись до подій Мандрівного Docudays UA можна до кінця грудня. Слідкуйте за розкладом фестивалю за посиланням.
20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023