«Тільки надавши розголосу проблемі, її можна вирішити». На Мандрівному в Ужгороді опублікували роботи учасників конкурсу «Підлітки VS Кібербулінг»

«Тільки надавши розголосу проблемі, її можна вирішити». На Мандрівному в Ужгороді опублікували роботи учасників конкурсу «Підлітки VS Кібербулінг»

10 грудня 2020

У межах Мандрівного Docudays UA в Ужгороді відбувся конкурс фоторобіт «Підлітки VS Кібербулінг». Підлітки ділилися роздумами про небезпеку онлайн-цькувань та власними історіями протидії булінгу в інтернеті. Побачити роботи учасників можна на фейсбук-сторінці Мандрівного Docudays UA в Ужгороді.


Конкурс фоторобіт був своєрідною арттерапією та допоміг багатьом учасникам/-цям осмислити власний досвід кібербулінгу. Діана Ляхова, учениця УЗОШ І–ІІІ ступенів № 6 ім. Гренджі-Донського, у тексті до роботи «Кіберзлочинець» зауважила: «Таке відчуття, ніби задихаєшся. Невідомий підкрався і перекрив тобі повітря… Саме так я сприймаю наслідки кібербулінгу!». 


Шукаючи способи захистити себе та постраждалих від булінгу, Стелла Бабука, учениця ужгородської гімназії № 16 та учасниця конкурсу, стверджує, що повага може стати ключем до вирішення проблеми, адже, «незважаючи на зовнішній вигляд та матеріальні можливості, ми всі, перш за все, люди і маємо однакові права в суспільстві». 


Часто жертви цькувань та погроз лишаються сам на сам із проблемою та кривдниками. Спостерігаючи таку тенденцію серед однолітків, Софія Федорнак, учениця 9-В класу ужгородської Школи І–ІІІ ст. № 12 та авторка роботи «Від цькування до ігнорування», зазначила: «Не мовчи! Тільки надавши розголосу проблемі, її можна вирішити».


10 грудня о 16:00 відбудеться відкриття онлайн-виставки робіт учасників і учасниць конкурсу. Під час заходу дорослі та діти, звертаючись до робіт, поспілкуються про явище кібербулінгу та безпеку в інтернеті. Долучитись до події можна за посиланням.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024