Колектив

Рік
2019
Країна
Румунія, Люксембург
Тривалість
109’
Режисер(-ка)
Александр Нанау
У 2015 році 27 людей загинули і 180 були поранені внаслідок пожежі у бухарестському клубі «Колектив». Ще більше людей зазнали опіків і померли в лікарні від несмертельних ран. Лікар закликає команду журналістів розслідувати цю справу. Журналісти крок за кроком розкривають масштабні оборудки у сфері медицини. Новопризначений міністр охорони здоров’я дозволяє безперешкодно стежити як за своїми зусиллями з реформування корумпованої системи, так і за перепонами на цьому шляху.
Виробництво
Nanau Production, HBO Europe, Samsa Film
Дистрибуція
Cinephil
Нагороди
Премія Європейської кіноакадемії за найкращий європейський документальний фільм (2020); премія Національної спілки кінокритиків США за найкращий фільм іноземною мовою (2021)
Режисер(-ка)
Александр Нанау
Александр Нанау народився у Бухаресті. Вивчав режисуру в Академії кіно і телебачення у Берліні. Його документальний фільм 2010 року «Світ згідно із Йоном Б.» здобув міжнародну «Еммі» за найкраще мистецьке програмування на ТБ, а фільм «Тото і його сестри» (2015) був номінований на премію Європейської кіноакадемії. Прем’єра його нового фільму «Колектив» відбулася на Венеційському кінофестивалі.
Фільмографія
Петер Цадек ставить «Пера Ґінта» (2006), Світ згідно із Йоном Б. (2009), Тото і його сестри (2014), Колектив (2019)
76 днів
Рік
2020
Країна
США, Китай
Режисери
Хао Ву ...
Щось прекрасне лишилося позаду
Рік
2020
Країна
Данія, США
Режисер(-ка)
Катріне Філп ...
Громадянин Біо
Рік
2020
Країна
США
Режисер(-ка)
Тріш Долман ...