Кампанія «Разом — за безпечні пологи!» запустила сайт

Кампанія «Разом — за безпечні пологи!» запустила сайт

01 жовтня 2021

Всеукраїнська кампанія ГО «Докудейз» «Разом — за безпечні пологи!» запустила сайт. Він допоможе дізнаватися майбутнім матерям і батькам про їхні права під час вагітності та пологів та розповість про те, як захистити себе в разі будь-яких порушень. 

 

«Ми не просто зібрали опис можливих порушень з українських та міжнародних досліджень. Ми проілюстрували їх реальними історіями з життя людей, які народжували в Україні протягом останніх п’яти років. Крім того, ми підготували для всіх, хто потенційно може опинитись у ситуації порушення прав під час пологів, поради. Вони допоможуть мінімізувати порушення прав та отримати допомогу», — зазначає Ксенія Шиманська, директорка правозахисного департаменту ГО «Докудейз»: — Ми бажаємо нікому не потрапляти в ситуації, коли їхні права під час пологів будуть порушуватись. Але якщо таке трапиться, закликаємо всіх — не бійтесь відстоювати свої права та не соромтесь звертатись по допомогу!».

 

Окрім новин кампанії та тематичних статей, у розділі «Корисні матеріали» на сайті можна прочитати або завантажити інформаційний буклет. Над ним працювала експертка кампанії Євгенія Кубах, а ілюстрації до буклета створив художник та аніматор Микита Лиськов. У буклеті описані права жінок, які можуть бути порушені під час конкретних періодів: вагітності, пологів, післяпологового періоду. А найпоширеніші порушення роз’яснені на прикладі реальних історій жінок, які народжували, за останні 5 років. 

 

Крім того, на сайті у розділі «Потрібна допомога?» зібрані контакти та інформація про те, куди звертатися у разі порушення прав під час вагітності та пологів, а також про те, де можливо отримати психологічну та юридичну допомогу.


Нагадуємо, що в межах Мандрівного Docudays UA в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE можна переглянути фільм «Невидимі», який розкриває тему пологової травми. Під час Мандрівного фестивалю режисерка фільму та амбасадорка кампанії «Разом — за безпечні пологи!», Майя Мартіняк завітає до Житомира, Кропивницького, Дніпра, Івано-Франківська та Коломиї.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023