RIGHTS NOW! Правозахисна програма на 19 Мандрівному Docudays UA

RIGHTS NOW! Правозахисна програма на 19 Мандрівному Docudays UA

27 жовтня 2022

RIGHTS NOW!

Правозахисна програма на 19 Мандрівному Docudays UA

 

З 12 листопада по 30 грудня триватиме 19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Під час фестивалю відбудуться події правозахисної програми RIGHTS NOW!. Це п‘ять розмов у форматі онлайн, де разом з експерт(к)ами можна буде обговорити й відрефлексувати наслідки війни. Деякі події є тематично близькими до стрічок з кінодобірки Мандрівного Docudays UA. 


Відкриватиме програму 15 листопада розмова «Зима близько! Як енергетична криза впливає на тепло у наших домівках». Те, як ми будемо зігріватися цієї зими, може справляти негативний вплив на довкілля. Тож поговоримо, як війна змінює екологічні тенденції, а також побут українців/-ок у найінтенсивнішу фазу опалювального сезону. 


Історія повномасштабної війни розгортається в режимі онлайн. 22 листопада в розмові «Архів війни: як якісно фіксувати та зберігати історію?» дізнаємося, як за допомогою ґаджетів можна розповісти правду про російську агресію. 


Вплив війни на довкілля важко переоцінити. Екологічні злочини Росії вже завдали мільйонних збитків нашій країні. 29 листопада екологічну складову програми RIGHTS NOW! продовжить дискусія «Війна за воду. Як врятувати українські водойми від наслідків бойових дій?». 


6 грудня в межах Всеукраїнської кампанії «Разом — за безпечні пологи!» відбудеться розмова  «Вагітність і пологи: що має змінитися після війни». Поговоримо про досвід, який слід врахувати у повоєнній відбудові.

 

Закриватиме правозахисну програму RIGHTS NOW! 13 грудня розмова «Незламні: яким буде українське суспільство після перемоги?». Реальність війни випробовує нас. А втім, українці/-ки щодня роблять усе можливе, аби наблизити перемогу: воюють на фронті, виживають в окупації, продовжують працювати й сплачувати податки, волонтерять і допомагають іншим. У цьому діалозі поговоримо, що допомагає нам триматися, об'єднуватися та перемагати. 

 

Долучитися до подій RIGHTS NOW!, а також переглянути документальні стрічки з кінопрограми 19 Мандрівного Docudays UA можна в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE. Події також транслюватимуться на фейсбук-сторінці Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023