У Кіровоградській області гастролює Мандрівний Docudays UA

У Кіровоградській області гастролює Мандрівний Docudays UA

28 листопада 2014

У Кіровоградській області Мандрівного Docudays UA стартував з Компаніївського району. Вже відбувся показ у Компаніївській центральній районній бібліотеці, де глядачі переглянули фільм «Кафе “Вояж”» режисера Романа Бондарчука та обговорили проблеми прав людини в сучасній Україні. Далі Мандрівний фестиваль поїхав по селам Компаніївського району.

В Мар’ївській сільській бібліотеці-філії місцеві мешканці завітали на фільм «Життя в раю – нелегали по сусідству» режисера Романа Вітала. Глядачі зазначили, що проблема біженців є актуальною проблемою сьогодення, адже і в їхньому селі є люди з Донбасу, які змушені були покинути свої домівки.

Учні 6-9 класів Зеленівської загальноосвітньої школи подивилися фільм «Лізо, ходи додому» (реж. Оксана Бурая). Діти зізналися, що в їхньому селі є такі сім’ї, як показано у фільмі. Учні щиро співчували головній героїні фільму і навіть висловили сподівання, що Ліза в майбутньому зможе стати співачкою.

Учням 9-А класу Компаніївської загальноосвітньої школи був запропонований фільм «Вегас». Після перегляду юні глядачі відзначили, що кожен мусить мати мрію у житті і шукати шляхи для її здійснення, хоча, безперечно, необхідно докласти чимало зусиль для досягнення своєї життєвої мети.

Мешканці села Роздолля переглянули фільм «Амосов – сторіччя» (реж. Сергій Лисенко) та поговорили про проблеми в галузі охорони здоров’я, про доступ сільських мешканців до якісних медичних послуг. Серед глядачів була і жінка, якій лікар Амосов повернув до життя трирічного сина у 1983 році. Зі сльозами на очах вона розповідала, як це було, і сказала, що Амосов для неї – ідеал людини, вона й досі молиться за його душу.

А ще глядачі висловлювали подяку усім організаторам ХІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA і висловлювали сподівання на зустрічі наступного року.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024