Запрошуємо на виставку «Обличчя свободи. Майдан» у Львові

Запрошуємо на виставку «Обличчя свободи. Майдан» у Львові

22 грудня 2014

Сьогодні о 15.00 у Львові у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відкривається виставка фотографій Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Майдан».


Виставка«Обличчя Свободи. Майдан»  мандрує Україною разом із ХІ Мандрівним фестивалем Docudays UA, що триває в Україні від жовтня по грудень. Виставка уже встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

 

За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану. Їх фотограф зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У його фотовиставці – портрети  українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму.

 

«Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – розповідає Ігор Гайдай.


У вівторок 23 грудня о 16.00  у кінозалі другого поверху Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Ігор Гайдай дасть майстер-клас.

 

Вхід на майстер-клас та виставку – вільний та безкоштовний.

 

Виставка триватиме до 9 січня.

 

Адреса Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»: м. Львів, вул. С.Бандери, 1, вхід з вул. К. Брюллова.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024