У Житомирі з аншлагом триває Мандрівний Docudays UA

У Житомирі з аншлагом триває Мандрівний Docudays UA

14 жовтня 2014

«Зал кінотеатру переповнений. Особливо емоційним був перегляд фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж». Під час фільму глядачі плакали, а по завершенню всі заспівали гімн», – зазначила Жанна Соловйова, голова правління МГО «Сучасний Формат». Глядачі вже переглянули фільми: «Путінські ігри», «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Помаранчева зима», «День шахтаря», «Хворісукалюди», «Капітан і його пірат».  Фестиваль триватиме до 16 жовтня. Вхід на кінопокази – вільний.  

 

Початок сеансів о 15.00.

 

Попереду ще три фільми з цьогорічної програми Docudays UA, а саме:

 

Вівторок, 14 жовтня

«Життя в раю – нелегали по сусідству» . Тривалість – 78 хв. Рік – 2013. Режисер: Роман Вітал.

З того часу, як швейцарський уряд організував для біженців, яким відмовили в притулку, депортаційний центр в ідилічному гірському селищі Вальцейна, кожний четвертий, хто проживає там – нелегальний іммігрант. «Життя в раю» викриває систему швейцарської політики надання притулку біженцям і те, як привілейовані жителі Заходу поводять себе з  сусідами-біженцями. Як це впливає на їхні життя і як воно – бути шукачами притулку в «раю»?

 

Середа, 15 жовтня

«Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки». Тривалість – 93 хв. Рік – 2013. Режисер: Каллем Макрей.

Фільм присвячений останнім місяцям громадянської війни в Шрі-Ланці, що тривала 26 років. Оповідь ведуть люди, котрі вижили у боротьбі. Чи не найдраматичніші й найстрашніші відеокадри в історії, які є прямим свідченням воєнних злочинів, масових страт, катувань, сексуального насильства, були зібрані як безпосередніми жертвами, так і самими виконавцями. Саме ці кадри формують провідний наратив фільму. Уряд був певен, що вийде сухим з води, але лишилися свідки, і саме їхні сміливі розповіді, а також неймовірні відеозаписи є кістяком цієї історії.

 

Четвер, 16 жовтня

«Виховання Ульяни» . Тривалість – 52 хв. Рік – 2011. Режисер: Алєксандр Ґорєлік. 

Перед цією унікальною 9-річною особистістю безсилі всі педагогічні закони. Хороші діти старанно працюють і моляться, граються разом. Погана Ульяна не молиться і проводить час наодинці з собою. ЇЇ мама наркоманка, а бабуся – алкоголічка. Тому cестри з Общини нових святомучеників, де виховують Уляну, вважають її генетично зіпсованою. З нею не може дати раду навіть матінка Вєньяміна, колишній професійний педагог, яка стала православною вихователькою сиріт.

 

Фестиваль DocuDays UA в Житомирі став вже традиційним заходом. Шостий рік поспіль молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» є організатором фестивалю в місті.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024