Більше тисячі глядачів відвідали фестиваль на Рівненщині

Більше тисячі глядачів відвідали фестиваль на Рівненщині

21 грудня 2016

Понад 1000 глядачів змогли переглянути 15 фільмів у межах 13-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який тривав на Рівненщині з 22 листопада впродовж майже місяця.

 

За цей час організатори фестивалю провели 26 кінопоказів у Рівному та в семи районах Рівненської області: Березнівському, Демидівському, Дубенському, Здолбунівському, Костопільському, Млинівському й Рівненському.

 

Уже традиційно одними з перших мали можливість подивитися фільми про права людини засуджені й затримані особи, а також працівники пенітенціарних установ Рівненської області. Цьогоріч фестивальні покази відбулися в Дубенській виховній колонії для неповнолітніх, Городоцькому виправному центрі, Городищенській виправній колонії та Рівненському СІЗО. Після кожного з кінопоказів відбувалося активне обговорення фільмів. Наприклад, у Городищенській колонії один з ув’язнених висловив думку, що зміни в країні не почнуться, поки кожен її громадянин не змінить передусім себе.

 

Також були організовані покази в міських і районних бібліотеках, де глядачами стали переважно учні та студенти.

 

 

Протягом трьох тижнів були проведені кінопокази в 7 навчальних закладах Рівненської області (школах, коледжах, училищах).

 

 

Однак лише фільмами організатори фестивалю не обмежилися. Так, 1 грудня в рамках 13-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині був оголошений конкурс дитячих малюнків «Права людини очима дітей». А вже 18 грудня його учасників і переможців нагородили грамотами та цінними призами.

 

Окрім того, 16 грудня відбувся тренінг «Використання практичних інструментів під час проведення кампаній з представництва громадських інтересів», організований у межах проведення 13-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині та в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за підтримки Європейського Союзу. На цьому заході активісти Рівного вчилися використовувати сучасні практичні позасудові та судові інструменти для захисту прав людини та громадських інтересів.

 

Регіональним організатором фестивалю, який уже вчетверте проводився на Рівненщині, є РОГО «Комітет виборців України». А партнерами – Головне територіальне управління юстиції в Рівненській області, управління Державної пенітенціарної служби в Рівненській області, регіональний координатор зі зв’язків з громадськістю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека.

 

Текст та фото: Святослав Дубов

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023