Абсурд війни: фотовиставка Сергія Моргунова «Yo Lo Vi», «Я це бачив», в Ужгороді

Абсурд війни: фотовиставка Сергія Моргунова «Yo Lo Vi», «Я це бачив», в Ужгороді

13 листопада 2018

У рамках Мандрівного Docudays UA в Ужгороді відбудеться фотовиставка Сергія Моргунова «Yo Lo Vi», або «Я це бачив». Фотограф намагається показати абсурдність війни через звернення до феноменів страху, самотності, порожнечі та емоційного вакууму. Крім того, для автора важливою є сила духу людей, які продовжують жити в так званій «сірій зоні». Виставка триватиме з 24 листопада до 8 грудня включно в мистецькому центрі «Галерея ІЛЬКО».

 

Виставка поділена на три частини. Частина перша – «Interregnum» (латинське слово, що позначає «Інтер» – «між» і «regnum» – «царство, правило»). На думку автора, цим словом можна описати «вакуум політичної влади, що існує між лінією зіткнення».

 

 

Друга частина має назву «Campi Deserti Citra Boristenem», що пов’язана з дослідженнями польського картографа Томаша Маковського, який позначав українські дикі степи за межами Канева «пустельними рівнинами над Борисфеном». Автор присвячує цю частину сучасним географічним одиницям, що розташувалися в області пустельних рівнин над Борисфеном, – Криму та Донбасу.

 

 

 

Третя частина виставки, «Сила людського духу», розповідає про людей, які живуть у так званій «сірій зоні» – «безлюдній землі, де люди перебувають у правовому, гуманітарному та інформаційному вакуумі через відсутність будь-яких повноважень та установ». Сергій Моргунов зазначає, що в цих місцях люди виживають лише завдяки взаємній допомозі, підтримці й симпатії – силі людського духу.

 

 

24 листопада також відбудеться дискусія за участі фотографа Сергія Моргунова та журналіста Георгія Тихого: «Сіра зона» – життя людей. Усвідомлення складності життя та дотримання прав людей у сірій зоні».

 

Фото: Сергій Моргунов

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023