Драґан Венде – Західний Берлін

Рік
2013
Країна
Німеччина, Сербія
Тривалість
87’
Режисери
Драґан фон Петровіч
Лена Мюллер

Колись він був королем, але тепер зійшов зі сцени. У цій трагікомічній балканській стрічці молодий белградський оператор Вук стежить за долею свого дядька Драґана Венде – вуличного короля гедоністичної дискосцени у Західному Берліні 1970-х. Йому, як югославу, існування Берлінського муру також було на руку. Нині дядько Вука – старий швейцар у борделі, що живе за рахунок соціальної допомоги і мріє про повернення старих часів. Очима його племінника ми бачимо мікросвіт «жертв змін», котрі будують справжні стратегії виживання в місті, яке все ще не є єдиним цілим.

Виробництво
von.muller.film, Lena Müller, Skalitzerstr. 69, Berlin, Germany, +49 176 680 888 25, [email protected]
Режисер(-ка)
Драґан фон Петровіч
Драґан фон Петровіч вивчав філософію в університеті Белграда та працював спортивним журналістом на телеканалі Studio B. Закінчив Школу кінорежисури AFC у Белграді, згодом вступив на відділення кіномонтажу на факультет драматичного мистецтва Белградського університету. Був учасником майстерень Berlinale Talent Campus 2008-го та Ex Oriente 2009-го року.
Фільмографія
(вибране): La Casa de Asterion (2004), Драґан Венде – Західний Берлін (2012)
Лена Мюллер

Лена Мюллер вивчала філософію, політологію та економіку в Оксфорді, працювала у мозковому центрі з прав людини в Белграді, де розробляла масштабні проекти для розбудови громадянського суспільства. Згодом вона почала займатися акторством, а пізніше взялася й до продюсування. У Берліні Лена заснувала кіно- й театральну трупу, працювала в документальному кіновиробництві, відтак створила von.müller.film, брала участь у програмі Ex Oriente & the Nipkow Programm, працює у міжнародній службі BBC.

Фільмографія

(вибране): ЖВП – жінки по понеділках, несправжня документалістика (2009), Драґан Венде – Західний Берлін (2012)

Ноосфера
Рік
2011
Країна
Румунія
Режисери
Арчіл Хетаґурі ...
Польські ілюзії
Рік
2013
Країна
Польща, Німеччина, Данія, Франція
Режисери
Якоб Даммас ...