У Запоріжжі Docudays UA розпочався фільмом «Євромайдан. Чорновий монтаж»

У Запоріжжі Docudays UA розпочався фільмом «Євромайдан. Чорновий монтаж»

03 листопада 2014

2 листопада в Запоріжжі, в Центрі мистецтва «Арт-простір», відбулося відкриття 11-го Міжнародного мандруючого кінофестивалю про права людини – Docudays UA, який триватиме до 21 листопада – річниці Майдану.

 

Фільмом-відкриття організатори обрали «Євромайдан. Чорновий монтаж» і згадали Небесну сотню хвилиною мовчання. «Дуже важливо, щоби ми пам’ятали, з чого починався Майдан. Фестиваль важливий саме зараз, адже в умовах війни нівелюються як людські цінності, так і цінність прав людини, – розпочав подію Микола Колодяжний, один з організаторів показів. – Ми не маємо права забути, заради чого загинули Герої Майдану».

Люди пошепки ділилися один з одним своїми враженнями, не відводячи очей від екрану, адже Майдан для кожного українця став частиною життя і водночас  трагедією. Після перегляду фільму всі бажаючі висловили свою думку.
– Такі фільми треба берегти, і показувати усім людям знов і знов. Це вбереже суспільство від ненависті та насилля, – складно не погодитися с Нелею Максимівною.
– Зараз наша країна і наше місто – в небезпеці. Але, будьте впевнені, ті люди, які були на Майдані і які небайдужі до того, що на ньому відбувалося, дадуть відсіч будь-якому ворогу, - переконаний керівник кіноклубу «Сходження» Ігор Гармаш (на фото). 


Мандрівний Docudays UA  – це єдиний фестиваль у світі, який проводиться по всій Україні у 231 населених пунктах. У Запоріжжі він проходить вшосте, однак вперше цього року з’явилася можливість показати кіно і в інших містах області – Вільнянську, Василівці, Оріхові, Токмаку, Бердянську і Енергодарі.

Детальний розклад показів тут

 

Джерело: ngo.zp.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024