Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту

Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту

13 червня 2024

«10 років триденної війни, яка триває три сторіччя» – назва, сповнена протиріч,  яка пригадує, помиляється, трохи іронізує, досліджуючи сама себе.  В Україні вона стала частиною нового фольклору.


Відвідати фестиваль у столиці та взяти участь у стратегічному плануванні з різних куточків України та із-за кордону приїхали регіональні координатори Мандрівного Docudays UA. Метою зустрічі стала підготовка й плідне обговорення нової концепції Мандрівного фестивалю у 2024 році.


Ми дивилися документальне кіно, підбивали підсумки 20 ювілейного Мандрівного та планували найближче майбутнє. 21 фестиваль ще сильнішим запалом від попередніх успіхів подорожуватиме країною вже восени, впродовж 2-х місяців з жовтня по листопад.



 

Інна Кондратьєва, проєктна менеджерка Мандрівного фестивалю Docudays UA

 

Виконавча директорка ГО «Докудейз» Світлана Смаль, директорка Департаменту з стратегічного планування ГО «Докудейз» Алла Тютюнник та проєктна менеджерка Мандрівного фестивалю Docudays UA Інна Кондратьєва презентували зміни у цьогорічному фестивалі. Тепер Мандрівний у регіонах України пройде стрімко, проте не менш захопливо. Буде показано до 7 фільмів й на кожну подію ми залучимо режисерів/-ок, героїв/-інь в офлайн чи то онлайн форматах. Всі регіони матимуть у програмі правозахисні заходи. 


Важливою темою зустрічі та розмови була нова кампанія з протидії насильству над дітьми в Інтернеті, до якої долучилася ГО «Докудейз» разом із ВГО «Магнолія», Кіберполіцією та Мінцифри. 


Згідно з даними INHOPE, у 2022 році Україна посідала 5 місце серед усіх країн світу за хостингом матеріалів сексуального насильства над дітьми в інтернеті. У 2019 році організація зафіксувала 4 697 посилань з України зі сторінками шкідливого контенту, у 2020 році таких було вже 7 256 посилань, а на 2021 рік припадає 30 252 матеріали. 



Алла Тютюнник, директорка Департаменту зі стратегічного розвитку ГО «Докудейз»

 

Алла Тютюнник, директорка Департаменту зі стратегічного розвитку ГО «Докудейз» поділилася для Укрінформу: «Для мене це дуже страшна статистика. Величезна кількість дітей в нашій країні не отримує інформації ні про загрози сексуального насильства в інтернеті, ні про те, як від цього вберегтися, а половина з тих, хто потрапляють в біду, нікому про це не розповідають! І злочинці продовжують їх експлуатувати, а близькі дорослі навіть не можуть допомогти, бо самі не поінформовані про такі небезпеки і не знають, як уберегти від них дітей»

 

Впевнені, що і цьогоріч наш фестиваль стане рушійною силою розбудови громадянського суспільства, подолання болісних, непроговорених проблем у громадах і, звісно, незабутнім культурним явищем у регіонах України.

 

Команда Мандрівного Docudays UA


Запрошуємо всіх глядачів та глядачок слідкувати за нашими новинами, анонсами на сайті й на офіційній фейсбук-сторінці Мандрівного Docudays UA.

А вже наступного 2025 року відбудеться Конкурс на статус регіонального партнера фестивалю, у якому зможуть взяти участь усі, хто матиме бажання і можливість провести Мандрівний Docudays UA у своєму регіоні в Україні.



Зустріч відбулася за підтримки Посольства Швеції в Україні.

 

 Думки, висновки чи рекомендації не обов’язково відображають погляди урядів, благодійних організацій чи компаній цих країн. Відповідальність за зміст публікації несуть винятково його автор(к)и.


Автор фото: Стас Карташов.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023