Показ фільму «Ґвендолін» у харківському «Центрі пробації»

Показ фільму «Ґвендолін» у харківському «Центрі пробації»

22 грудня 2018

XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, мета якого сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні завітав до філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області. У конференц-залі зібралися працівниці(ки) пробації, щоб переглянути фільм «Ґвендолін» режисерки Рут Казерер.

 

На обговоренні стрічки присутні зазначали, що дивлячись на енергійну Ґвендолін, яка не втратила любові до життя, дізнавшись про тяжкий діагноз, починаєш більше цінувати власне життя та підтримку близьких і рідних, по-іншому оцінювати складні ситуації. Історія Ґвендолін є доказом того, що немає непідвладних речей для людини, яка прямує до мети й хоче залишатися активним членом суспільства.

 

А ще цей фільм змусив присутніх задуматися над роллю держави в забезпеченні соціального захисту своїх громадян(ок), адже не секрет, що для багатьох українців й українок діагноз «онкологічне захворювання» звучить як вирок.

 

 

Залучення працівниць і працівників пробації до таких заходів сприяє розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.

 

Текст і фото: Інна Лазутіна

21 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Всеукраїнський показ фільму «У сітях»: як захистити дітей від сексуального насильства в інтернеті
Новини
17 жовтня 2024
Стрічка «Київські файли» на 21 Мандрівному Docudays UA у Борисполі
Новини
17 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA стартує на Тернопіллі: дайджест подій
Новини
10 жовтня 2024
21 Мандрівний Docudays UA: 10 років триденної війни, яка триває три сторіччя
Новини
27 вересня 2024
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024