Спецподія Мандрівного: «Нескорений Херсон» – фотоісторія про жагу до свободи сміливих херсонців

Спецподія Мандрівного: «Нескорений Херсон» – фотоісторія про жагу до свободи сміливих херсонців

06 грудня 2022

Виставка фотокореспондента Медіаплатформи «Вгору» Олександра Корнякова знову подоружує країною в рамках Мандрівного Docudays UA. Автор презентував 50 робіт, з них 25 робіт – фото мітингів та протестів. І 25 ще – буденне життя херсонців під час окупації. Олександр знімав з 1 березня до 10 серпня.

 

Мітинги й спротив херсонців увесь світ побачив очима фотокореспондента Медіаплатформи «Вгору» Олександра Корнякова. Його фотографії з херсонських мирних акцій проти російської окупації потрапили на шпальти найвідоміших світових медіа – Reuters, The Times, The Guardian, BBC, Aljazeera та багато інших.

 

Фотовиставка «Нескорений Херсон» у Черкасах


«Нескорений Херсон» – це фотоісторія про жагу до свободи сміливих та безстрашних херсонців, про їхній спротив російській окупації, що триває й досі.

 

«Відкрито я знімав лише під час мітингів, – розповів автор світлин Олександр Корняков. – В місті я не наважувався. Тому що навіть на вулицях людей зупиняли, перевіряли телефони. Якщо бачили щось, що не подобається, забирали на допити, катували. Решту зняв телефоном, приховано. Треба було розповідати, що Херсон – це Україна і херсонці чинять опір окупантам».

 

Фотовиставка «Нескорений Херсон» у Луцьку

 

Фотовиставка «Нескорений Херсон» у Тернополі

 

Олександр Корняков розпочав кар’єру фотокореспондента у 2012 році. Він прийшов працювати системним адміністратором на сайт херсонських новин pik.ua. Роботи на сайті в адміна було не так багато, а в редакції лежало два фотоапарати, якими ніхто не користувався. Так Олександр почав ходити на заходи та фотографувати для сайту. Згодом він захопився фотографією і почав професійно знімати.

 

Виставка «Нескорений Херсон» демонструє історичні моменти спротиву мирних містян озброєним російським військовим. Ці фото, розповідає, зробив, перебуваючи у Херсоні, із 1-го березня по 10 серпня.

 

Під час Мандрівного Docudays UA виставка вже відвідала Черкаси, Дніпро, Луцьк, Тернопіль та Львів. Презентація виставки проходила і в укритті, і з ліхтариками через відключення світла, і навіть обстріли не зіпсували плани організаторів та організаторок.

 

Фотовиставка «Нескорений Херсон» у Дніпрі

 

Наступні міста, в яких відбудеться відкриття і триватиме виставка:

6 грудня, Львів, о 16:00, Науково-технічна бібліотека НУ «Львівська політехніка»

8 грудня, Чорноморськ, о 16:00, Проспект Миру, 30.

9 грудня, Хмільник, о 16:00, площа Перемоги, 3.

10 грудня, Чортків, о 15:00, вулиця Зелена, 1.

12 грудня, Запоріжжя, о 16:00, вулиця Патріотична, 49.

 

Виставка проходить у партнерстві Медіаплатформа «Вгору» та Мандрівним Docudays UA.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024