У Маріуполі говоритимуть про пропаганду

У Маріуполі говоритимуть про пропаганду

10 листопада 2015

11 листопада в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулася прес-конференція, присвячена відкриттю Мандрівного Docudays UA в Маріуполі. Фестивальні покази будуть проходити в Маріупольському державному університеті, бібліотеці ім. В. Г. Короленка, БК «Молодіжний», для військовослужбовців – у військових частинах, у школах, у Володарському та Першотравневому районах, у Маріупольському ліцеї, а також у закладах пенитенціарної системи. Глядачі зможуть поспілкуватися з правозахисниками, діячами культури та митцями. Організатори влаштовують тематичні дискусії та обговорення для того, щоб перегляд фільму спонукав до аналізу проблеми, яка порушена в ньому, та пошуку оптимального шляху її вирішення на локальному та державному рівнях.

 

Чесне документальне кіно здатне захистити від зброї пропаганди, тому Мандрівний Docudays UA покаже дві стрічки з програми «Пропаганда», яка була центральною на фестивалі в Києві. Представлені в ній фільми –«Звідки з’являється пил і куди зникають гроші» Тійта Оясоо та Ене-Лііс Семпер і «Це моя земля» Тамари Ерде – «говорять про важливі сфери суспільного життя – освіту та політику.


До програми Мандрівного фестивалю увійшли також фільми із секції ЕФЕКТ ГРУЗІЇ, що розповідають про досвід війни з Росією та пізнішої відбудови країни. Добірка DOCU/ЕНЕРГІЯ відкриє шлях до усвідомлення відповідальності кожної людини на шляху до енергонезалежності та збереження природних ресурсів. Програма DOCU/УКРАЇНА представляє стрічки про наше життя сьогодні.

 

Місія Мандрівного фестивалю – створення можливості для кожної людини в Україні переглядати талановите й актуальне документальне кіно з усього світу. В такий спосіб це сприятиме розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставлення до людської гідності як найвищої цінності.

 

Мандрівний Docudays UA стартує в Маріуполі 12 листопада.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024