Ювілей Мандрівного Docudays UA в 2023 році: будуємо плани разом

Ювілей Мандрівного Docudays UA в 2023 році: будуємо плани разом

05 вересня 2023
20 фільмів програми 20-го ювілейного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA мандруватимуть Україною до кінця року!

 

За літо регіональні координатор(к)и зустрічалися в столиці як для переглядів кіно в червні, так і традиційного семінару й обговорення планів у серпні. Цьогорічний фестиваль має стати особливим, емоційним і насиченим сенсами. Тема ювілею -,  віком у 20 років - “Образ майбутнього”, той, що ми будуємо власноруч та спільними зусиллями.

 

Юлія Коваленко, програмна директорка Docudays UA

 

Фільми фестивалю представила програмна директорка фестивалю Docudays UA Юлія Коваленко. Вона розповіла про документальні стрічки, які глядачі та глядачки зможуть побачити у найвіддаленіших куточках країни, про живі й сильні історії українців, зібрані на Харківщині, Полтавщині, Закарпатті й Херсонщині.

 

Також на Мандрівному будуть представлені роботи зарубіжних авторів про дитинство та дорослішання “Юний Платон”, “Оаза” й “Вівчар”.

 

Кадр з фільму “Король лір: як ми шукали любов під час війни”


Повні метри про Україну та її історію очима французів (“Зерна голоду”) і поляків (“В Україні”). Досвід боротьби за справедливість у Словаччині (“Вбивство журналіста”). Про силу творчості в “Аполонія, Аполонія”, “Купка дилетантів” та фільмі “Король Лір: як ми шукали любов під час війни”.

 

До показів долучитимуться режисери та режисерки фільмів, герої й героїні історій, тож заохочуємо звернути увагу та слідкувати за анонсами.


Кадр з фільму “Три жінки”

 

Події програми RightsNow! презентувала директорка правозахисного департаменту Ксенія Шиманська. Це будуть відверті розмови про відбудову, фіксацію воєнних злочинів, психологічний самозахист й подолання травми. Запрошуємо долучитися до діалогу широке коло юристів/-ок, активістів/-ок, й дослідників/-ць з регіонів.

 


 


Ксенія Шиманська, директорка Правозахисного департаменту Docudays UA

 

Окремою темою обговорення стали сім принципів Лугано та їх втілення у реальність. Простими словами про складну концепцію розповів Олександр Павліченко, член Правління ГО “Докудейз”, виконавчий директор Української Гельсінської Спілки з прав людини.


Олександр Павліченко, член Правління ГО “Докудейз”, виконавчий директор Української Гельсінської Спілки з прав людини

 

Захід відбувся за підтримки Посольства Швеції в Україні та Посольства Швейцарії в Україні.


Розпочинається осінь та активна фаза підготовки до показів і особливих подій, що стартують вже з жовтня. На сайті Мандрівного Docudays UA ми ділитимемось основними новинами, а в соцмережах розкажемо про кожну стрічку й дискусію в деталях, пильнуйте! 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024